Mistanke om smitte, spørsmål eller bekymret?

Finn rett telefonnummer:

Mistenker du at du kan være smittet er det svært viktig at du ringer fastlegen din for å forhøre deg om hva du skal gjøre – ikke møt opp på legekontoret.

Utenom fastlegekontorets åpningstider kan du ringe legevakten på telefonummeret 32 25 41 78 (døgnåpent) eller 32 26 56 04 (mellom 08.00 og 23.00).

Dette er et eget telefonnummer som er opprettet for henvendelser om koronaviruset. Ring og prat med legevakten, så gjøres en eventuell avtale om tid for å ta prøve.

Det er viktig å ikke møte opp fysisk på legevakta før du eventuelt får beskjed om det.

Dersom du har generelle spørsmål om koronaviruset, kan du ringe en egen informasjonslinje som Helsedirektoratet har opprettet for å avlaste nødtelefonen og deler av helsetjenesten.

Nummeret er 815 55 015.

Tallet på koronasmittede stiger, og dette kan virke skremmende for en del. Dersom du har behov for å snakke med noen om koronaviruset, har Drammen kommunen opprettet et eget telefonnummer ved legevakten som du kan ringe.

Dette telefonnummeret er 32 26 56 04 og betjenes av helsepersonell mellom klokken 08.00 og 23.00 alle dager.

Dette kan du som innbygger gjøre

Gode rutiner i hverdagen begrenser spredning av alle typer smittsomme virussykdommer, og følgende generelle råd anbefales:

  • Hold avstand: Er du frisk, har luftsveisinfeksjon, hjemmekarantene eller isolert? Se hvilke regler som gjelder for de ulike gruppene.
  • God håndhygiene – alltid vaske hender før måltid, etter toalettbesøk og etter kontakt med smitte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
  • Hoste/nyse i papirtørkle eller venstre albue.

Råd for å unngå smitte

Gå til Folkehelseinstituttets nettsider for fakta om koronaviruset

Reiseråd fra Folkehelseinstituttet

Om viruset

Tida mellom smitte og utbrudd (inkubasjonstid)

Risikogrupper

Information about the covid19 in other languages