Testing

Bestill via nett

Du kan bestille time for koronatest direkte på nett:

Bestill testing

Når du har booket time vil du umiddelbart motta SMS som bekrefter tidspunkt. Her får du også mulighet til å flytte timen via linken du mottar om behovet skulle oppstå.

Bestill via telefon

Om det ikke lar seg gjøre å bestille på nett, kan vi hjelpe deg på telefon. Ring 32 04 60 00 for timebestilling (mandag - fredag: 08.00 - 18.00, lørdag - søndag: 10.00 - 17.00).

Vi gjør oppmerksom på at det ikke gjøres helsefaglige vurderinger eller gis helsefaglige råd på dette telefonnummeret.

Her gjøres testingen

Testing etter timebestilling skjer i Skogliveien 4 på Sundland i Drammen. 

 • Mandag - søndag kl. 08.00 - 17.00

Mobil teststasjon

Drammen kommune tilbyr drop-in testing fra en mobil teststasjon. Det er bare å møte opp til testing:

 • Strømsø torg mandag-fredag fra kl. 14.00–17.00

Regelverk

Drammen kommune følger de sentrale retningslinjene for når noen blir testet

Regelverk for eventuell fastholding ved prøvetaking av barn

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av kommunens smittesporingsteam.

Dersom testen er negativ (det vil si at du ikke er smittet) ringer kommunen deg ikke. Da finner du svar på testen på helsenorge.no 1-3 dager etter at du tok testen. Vanligvis får du svar innen 1 dag, men i helgene tar det gjerne noe lengre tid.

Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no.

Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kan du kontakte koronatesttelefonen på tlf 32 04 60 00 og taste 2 for å få prøvesvar.

Vi gjør oppmerksom på at svaret normalt sett er tilgjengelig for deg på helsenorge.no før vi har dette tilgjengelig hos oss. Du kan også kontakte din fastlege for prøvesvar.

Svar før reise til utlandet

Kommunen utsteder ikke skriftlige bekreftelser på testresultatet og kan ikke garantere at du får svar innen 48 timer før reise. Har du behov for dette er det mulig å bestille test hos private leverandører.

Karantene og isolasjon

Barn og unge

Barn og unge under 18 år som er nærkontakter kan gjennomføre testing i stedet for å gå i smittekarantene.

Dette er karantene

Innreiserkarantene

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning (gule land/områder i kartet under), skal være i karantene i 10 døgn, dersom de ikke er omtalt i unntaksbestemmelsene i covid-19-forskriften.

Smittekarantene

Dersom du er nærkontakt, er det ekstra viktig at du er oppmerksom på symptomer og har lav terskel for å ta en ordinær koronatest på teststasjonen. Har du symptomer og du tar en test, må du holde deg hjemme til du mottar negativt svar på testen og du kjenner deg i fin form igjen. 

Er du nærkontakt med en smittet person, kan det hende at du skal i karantene. Dette avhenger av du er vaksinert eller ikke. 

Fra 16. august 2021 er personer under 18 år unntatt karanteneplikt dersom de ikke er husstandsmedlemmer eller tilsvarende nære kontakter til den smittete personen. Dette forutsetter at de gjennomfører testing i samsvar med retningslinjer fra kommunen.

Koronatelefon

Har du spørsmål om karantene, ring koronatelefonen:

 • 815 55 015

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no

Du skal i isolasjon dersom:

 • Du har fått påvist koronasmitte (positiv test)
 • Du utvikler symptomer på koronasmitte mens du er i karantene

Koronatelefon

Har du spørsmål om karantene, ring koronatelefonen:

 • 815 55 015

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no

Mistanke om smitte, spørsmål eller bekymret?

Dersom du har generelle spørsmål om koronaviruset, kan du ringe en egen informasjonslinje som Helsedirektoratet har opprettet for å avlaste nødtelefonen og deler av helsetjenesten.

 • Ring 815 55 015

Korona-situasjonen er belastende for mange, noe som er normalt. Dersom du har alvorlige bekymringer og har behov for å snakke med noen når du erfarne fagfolk på telefon:

 • Ring 32 04 67 00

Nummeret betjenes alle hverdager mellom klokka 09.00 og 14.00.

Ta kontakt med fastlegen din via telefon hvis du føler deg så syk at du trenger legehjelp. Ring legevakt 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og du trenger hjelp som ikke kan vente til neste dag.

Viktig med gode smittevernrutiner

Gode rutiner i hverdagen begrenser spredning av alle typer smittsomme virussykdommer, og følgende generelle råd anbefales:

 • Hold avstand: Er du frisk, har luftveisinfeksjon, hjemmekarantene eller isolert? Se hvilke regler som gjelder for de ulike gruppene.
 • God håndhygiene – alltid vaske hender før måltid, etter toalettbesøk og etter kontakt med smitte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
 • Hoste/nyse i papirtørkle eller venstre albue.
 • Bruk munnbind i situasjoner der dette er påkrevd.

Om viruset

Veileder