Testing

Bestill via nett

Du kan bestille time for koronatest direkte på nett:

Bestill testing

Når du har booket time vil du umiddelbart motta SMS som bekrefter tidspunkt. Her får du også mulighet til å flytte timen via linken du mottar om behovet skulle oppstå.

Bestill via telefon

Om det ikke lar seg gjøre å bestille på nett, kan vi hjelpe deg på telefon. Ring 32 04 60 00 for timebestilling (mandag - fredag: 08.00 - 18.00, lørdag - søndag: 10.00 - 17.00).

Vi gjør oppmerksom på at det ikke gjøres helsefaglige vurderinger eller gis helsefaglige råd på dette telefonnummeret.

Her gjøres testingen

Testing etter timebestilling skjer i Skogliveien 4 på Sundland i Drammen. 

 • Mandag - søndag kl. 08.00 - 22.00

Mobil teststasjon

Drammen kommune tilbyr drop-in testing fra en mobil teststasjon.

Det er bare å møte opp til testing, når bilen kommer til området der du er:

Fra 7. juni og alle hverdager i juni:

 • Fjell skole fra kl. 11.00-12.45
 • Strømsø torg fra kl. 14.00 – 17.00

Regelverk

Drammen kommune følger de sentrale retningslinjene for når noen blir testet

Regelverk for eventuell fastholding ved prøvetaking av barn

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av kommunens smittesporingsteam.

Dersom testen er negativ (det vil si at du ikke er smittet) ringer kommunen deg ikke. Da finner du svar på testen på helsenorge.no 1-5 dager etter at du tok testen. Vanligvis får du svar innen 3 dager. Men tiden det tar å analysere prøvene varierer noe etter hvor mange som har tatt prøve. Pågangen er for tiden stor. Derfor kan det ta opp til 5 dager før resultatet er klart.

Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no.

Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kan du kontakte koronatesttelefonen på tlf 32 04 60 00 og taste 2 for å få prøvesvar.

Vi gjør oppmerksom på at svaret normalt sett er tilgjengelig for deg på helsenorge.no før vi har dette tilgjengelig hos oss. Du kan også kontakte din fastlege for prøvesvar.

Svar før reise til utlandet

Kommunen utsteder ikke skriftlige bekreftelser på testresultatet og kan ikke garantere at du får svar inne 48 timer før reise. Har du behov for dette er det mulig å bestille test hos private leverandører.

Karantene og isolasjon

 • Karanteneperioden er på 10 døgn

Innreiserkarantene

Alle som kommer til Norge fra utlandet, med unntak av gitte områder i Norden/Europa med tilstrekkelig lav smittespredning (gule land/områder i kartet under), skal være i karantene i 10 døgn, dersom de ikke er omtalt i unntaksbestemmelsene i covid-19-forskriften.

Fullvaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene får unntak fra innreisekarantene fra og med fredag 11. juni kl. 15. Det er en forutsetning at de kan dokumentere vaksinasjon eller gjennomgått sykdom med en sikker og verifiserbar løsning med QR-kode. Barn og unge under 18 år kan forkorte innreisekarantene med negativ PCR-test etter tre døgn

Smittekarantene

Alle nærkontakter til en bekreftet smittet person skal i karantene fra det tidspunktet kontakten med en smittet skjedde. Dersom du er nærkontakt, blir du kontaktet gjennom smittesporing og får beskjed om hva som gjelder for deg.

Ventekarantene

Fra 29. mars 2021 er personer som deler bolig med et husstandsmedlem som er i smittekarantene på grunn av nærkontakt med en bekreftet smittet person pliktig til å gå i ventekarantene.

Ventekarantenen gjelder fram til husstandsmedlemmet som er i smittekarantene har testet negativt for korona, eller til vedkommendes karantenetid på 10 dager utløper.

Persom i ventekarantene kan også teste seg ut av karantenen. De kan tidligst teste seg tre døgn etter at den som er i smittekarantene sist hadde nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Ventekarantene gjelder ikke for:

Personer som har fått første vaksinedose for tre uker siden eller mer trenger ikke være i ventekarantene, men kan leve som normalt. Hvis den personen som er nærkontakt er vaksinert,  trenger ikke husstanden å være i ventekarantene. Personer som har gjennomgått korona siste 6 måneder, påvist med test tatt på teststasjonen i Norge, er også fritatt fra både karantene og ventekarantene. Har du hatt korona siste 6 måneder, skal man heller ikke testes for korona på nytt.

Koronatelefon

Har du spørsmål om karantene, ring koronatelefonen:

 • 815 55 015

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no

Du skal i isolasjon dersom:

 • Du har fått påvist koronasmitte (positiv test)
 • Du utvikler symptomer på koronasmitte mens du er i karantene

Koronatelefon

Har du spørsmål om karantene, ring koronatelefonen:

 • 815 55 015

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no

Mistanke om smitte, spørsmål eller bekymret?

Dersom du har generelle spørsmål om koronaviruset, kan du ringe en egen informasjonslinje som Helsedirektoratet har opprettet for å avlaste nødtelefonen og deler av helsetjenesten.

 • Ring 815 55 015

Korona-situasjonen er belastende for mange, noe som er normalt. Dersom du har alvorlige bekymringer og har behov for å snakke med noen når du erfarne fagfolk på telefon:

 • Ring 32 04 67 00

Nummeret betjenes alle hverdager mellom klokka 09.00 og 14.00.

Ta kontakt med fastlegen din via telefon hvis du føler deg så syk at du trenger legehjelp. Ring legevakt 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og du trenger hjelp som ikke kan vente til neste dag.

Viktig med gode smittevernrutiner

Gode rutiner i hverdagen begrenser spredning av alle typer smittsomme virussykdommer, og følgende generelle råd anbefales:

 • Hold avstand: Er du frisk, har luftveisinfeksjon, hjemmekarantene eller isolert? Se hvilke regler som gjelder for de ulike gruppene.
 • God håndhygiene – alltid vaske hender før måltid, etter toalettbesøk og etter kontakt med smitte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
 • Hoste/nyse i papirtørkle eller venstre albue.
 • Bruk munnbind i situasjoner der dette er påkrevd.

Om viruset

Veileder