Mistanke om smitte, spørsmål eller bekymret?

Finn rett telefonnummer:

Bestill via nett

Har du behov for å bli testet for korona, bestiller du tid for testing direkte på nett:

Bestill testing 

Når du har booket time vil du umiddelbart motta SMS som bekrefter tidspunkt. Her får du også mulighet til å flytte timen via linken du mottar om behovet skulle oppstå.

Bestill via telefon

Om det ikke lar seg gjøre å bestille på nett, kan vi hjelpe deg på telefon. Ring 32 04 60 00 for timebestilling (mandag-søndag kl 08.00-22.00). Vi gjør oppmerksom på at det ikke gjøres helsefaglige vurderinger eller gis helsefaglige råd på dette telefonnummeret.

Her gjøres testingen

Testing etter timebestilling skjer i Skogliveien 4 på Sundland i Drammen.

Drop-in teststasjon på Fjell

Bor du i kommunedel Danvik, Austad eller Fjell, benytt gjerne drop-in teststasjonen i den gamle gymsalen ved Fjell skole. Der trenger du ingen timebestilling, bare å komme i åpningstiden som er mandag , onsdag og fredag fra kl. 13.30 - 17.00. Les om teststasjonen på Fjell her.

Regelverk

Drammen kommune følger de sentrale retningslinjene for når noen blir testet

Regelverk for eventuell fastholding ved prøvetaking av barn

Tester du positivt for koronavirus, blir du ringt opp av kommunens smittesporingsteam.

Dersom testen er negativ (det vil si at du ikke er smittet) ringer kommunen deg ikke. Da finner du svar på testen på helsenorge.no 1-5 dager etter at du tok testen. Vanligvis får du svar innen 3 dager. Men tiden det tar å analysere prøvene varierer noe etter hvor mange som har tatt prøve. Pågangen er for tiden stor. Derfor kan det ta opp til 5 dager før resultatet er klart.

Har du barn under 16 år som har tatt testen, finner du prøvesvaret deres på helsenorge.no.

Hvis du ikke kan logge inn på helsenorge.no, kan du kontakte koronatesttelefonen på tlf 32 04 60 00 og taste 2 for å få prøvesvar.

Vi gjør oppmerksom på at svaret normalt sett er tilgjengelig for deg på helsenorge.no før vi har dette tilgjengelig hos oss. Du kan også kontakte din fastlege for prøvesvar.

Karantene

  • Karanteneperioden er på 10 døgn

Har du vært på utenlandsreis til et land som er rødt, skal du i reiskarantene.

Har du vært nærkontakt til en som er smittet, skal du i smittekarantene.

Isolasjon

Du skal i isolasjon dersom:

  • Du har fått påvist koronasmitte (positiv test)
  • Du utvikler symptomer på koronasmitte mens du er i karantene

Alt om karantene og isolasjon på helsenorge.no

Dersom du har generelle spørsmål om koronaviruset, kan du ringe en egen informasjonslinje som Helsedirektoratet har opprettet for å avlaste nødtelefonen og deler av helsetjenesten.

Nummeret er 815 55 015.

Korona-situasjonen er belastende for mange, noe som er normalt. Dersom du har alvorlige bekymringer og har behov for å snakke med noen når du erfarne fagfolk på telefon:

  • Ring 32 04 67 00

Nummeret betjenes alle hverdager mellom klokka 09.00 og 14.00.

Ta kontakt med fastlegen din via telefon hvis du føler deg så syk at du trenger legehjelp. Ring legevakt 116 117 når fastlegen ikke er tilgjengelig og du trenger hjelp som ikke kan vente til neste dag.

Viktig med gode smittevernrutiner

Gode rutiner i hverdagen begrenser spredning av alle typer smittsomme virussykdommer, og følgende generelle råd anbefales:

  • Hold avstand: Er du frisk, har luftveisinfeksjon, hjemmekarantene eller isolert? Se hvilke regler som gjelder for de ulike gruppene.
  • God håndhygiene – alltid vaske hender før måltid, etter toalettbesøk og etter kontakt med smitte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.
  • Hoste/nyse i papirtørkle eller venstre albue.
  • Bruk munnbind i situasjoner der dette er påkrevd.

Om viruset

Tida mellom smitte og utbrudd (inkubasjonstid)

Risikogrupper

Information about the covid19 in other languages

Veileder