Oppfriskningsdose

Alle over 18 år kan få en oppfriskningsdose (boosterdose) med covid-19-vaksine. Personer som er 80 år eller eldre kan få en fjerde dose.

  • Kommunen sender ut SMS med lenke til timebestilling til alle over 18 år når de har gått 20 uker eller mer siden andre dose.
  • Alle over 18 år som ikke har mottatt SMS med invitasjon når det har gått 20 uker siden andre dose, bør ta kontakt med vaksinetelefonen 32 04 40 00.
  • Er du nyinnflyttet til kommunen og ikke har fått invitasjon til oppfriskningsdose? Ta kontakt med vaksinetelefonen 32 04 40 00 eller kom til drop-in.

Hvem kan få?

Alle over 18 år

Du må være 18 år eller eldre. For å motta oppfriskningsdosen må det ha gått minimum 20 uker siden andre dose med vaksinen.

Også personer som har fått én dose vaksine, og i tillegg har hatt korona, kan få oppfriskningsdose. Kravet om at det må ha gått 20 uker siden vaksinen gjelder også for dem. Disse fanges ikke like lett opp av systemet og oppfordres til å kontakte vaksinetlf. 32 04 40 00 for å få time.

Hvis man har hatt korona og fått to vaksinedoser, så skal man ikke ha oppfriskningsdose, med mindre det var kortere enn tre uker mellom vaksine og korona.

Det må i tillegg gå minst én uke mellom vaksinering mot influensa og vaksinering mot korona.

Fjerde dose til alle som er 80 år eller eldre

Folkehelseinstituttet har åpnet for at personer 80 år og eldre som har fått tre doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan få en ny oppfriskningsdose hvis de selv ønsker det.

  • Det må ha gått tre måneder fra forrige dose.

En ny dose nå vil ikke nødvendigvis utelukke et behov for ytterligere oppfriskningsdose til høsten når smitten forventes å øke. Du kan bestille time eller møte på drop in.

Tid og sted for vaksinering

Oppfriskningsdose settes på vaksinesenteret i Thams gate 5.

Du kan enten få oppfriskningdose ved drop-in, eller du kan bestille time på vaksinetelefonen 32 04 40 00 (telefontid).

Fra 10. januar 2022 er det også tilbud om oppfriskningsdose ved fire apotek. Les mer om hvordan du bestiller time.

Mer om oppfriskningsdose

For mer informasjon om anbefalingen, se FHIs nettside: