Her er programmet for 17. mai-feiringen

Barnetog 17. mai

17. mai-komiteen og FAU ved kommunens skoler ønsker alle innbyggere velkommen til årets feiring! Det blir tradisjonell feiring med tog i Drammen sentrum, Svelvik, Krokstadelva, Mjøndalen og Solbergelva.

Sist endret:

Her får du oversikt over hva som skjer lokalt på 17. mai. I programmene finner du blant annet ut hvor og når barnetogene skal gå, hvem som skal holde taler og hvor og når musikkorpsene spiller. 

Barnetoget i Drammen by følger samme rute som i fjor, og barna skal møte til oppstilling i Kirkegårdsparken på Bragernes. Det er på grunn av arbeider med ny bybru at barnetoget ikke starter på Strømsø, som det har gjort tidligere år. Etter toget blir det folkefest på Bragernes torg, med blant annet tale fra ordfører Kjell Arne Hermansen, barnas tale, kulturelle innslag, allsang og dans.

På Wildenveysplass i Mjøndalen og på kirketrappa i Svelvik blir det taler og bekransninger. Det blir også familiearrangementer i alle kommunedeler.

For drammensrussen er det russetog fra klokka 13.30. Det blir i år arrangert en egen jubileumsparade for Leikarringen Noreg som er 100 år, med et eget bunadstog som alle kan være med i.

Vi ønsker store og små velkommen til feiring!

Program for dagen

Nasjonalsangen og sanger