Fra 23. juni til og med 10. oktober blir det satt åtte skulpturer i Svelvik sentrum. Skulpturene er utlånt av Norsk billedhoggerforening.

Man kan oppleve åtte flotte skulpturer av kunstnerne Kjersti Wexelsen Goksøyr, «Tre ansikter», Håkon A. Fagerås “Trappetrinn”, Aksel Wolf med «Yinyang» og «Flytende», Anni Onsager, «Tell me another story», Kristine Brodersen “Blad med klokke” og Marit Wiklund «Læregutten».

Den åttende er i kommunens eie, og er laget av kunstner Kristin Wexelsen Goksøyr. Det er en sitteskulptur, og har navnet «Kilde». Den har fått plass i Doktorparken, som nylig er oppgradert. Parken ligger ned mot sjøen med videre tilgang til gjestebryggen.

Skulpturer plassert i offentlige rom gjør det mulig for alle å oppleve samtidskunst, uten å måtte oppsøke et galleri eller museum.

Drammen kommune ved Kunst og kulturarv takker næringslivet i Svelvik for støtten som er gitt til Skulpturer i Svelvik - 2021.

Årets sponsrer er: Hilding Anders Norway AS (Jensen madrasser), Juve Næringspark AS, Jensen Eiendomsutvikling AS, Maur Bilpåbygg AS og Adax AS

Sommerutstilling på Fossekleiva med Marit Wiklund

Svelvik- kunstneren Mariti Wiklund har i sommerutstilling med sitt rykende ferske skulpturprosjekt «Vil du være med så heng på» i Fossekleiva kultursenter
Se nettsiden til Fossekleiva for mer informasjon og åpningstider. 

Nøkkelinformasjon

Åpningstider

Fra 23. juni til og med 10. oktober 2021.

Besøksadresse

Storgata (start ved kirken)
3060 Svelvik

Skulpturvandring i Svelvik sommeren 2021