Portåsen, Wildenveys rike er i dag en del av Buskerudmuseet og er dikteren Herman Wildenveys barnedomshjem. Småbruket er i dag et sted for nyskapning innen poesi og lyrikk, og skal være en nasjonal møteplass for forfattere og kunstnere innen feltet. Målet er å stimulere til leselyst og skrivekløe gjennom arrangement, utstillinger og konserter.

Les mer på nettsiden www.portaasen.no

Herman Wildenvey

Herman Wildenvey var en norsk forfatter. Han utgave en rekke diktsamlinger som ble svært populære. Wildenvey ble født i Mjøndalen. I 1902 gav han ut diktsamlingen Campanula under sitt opprinnelige navn Herman Portaas. I sterkt omarbeidet form finnes disse diktene i Den glemte have (1920). Han emigrerte til USA i 1904 (og var blant de få overlevende ved dampskipet Norges forlis ved Rockall), men vendte hjem etter et par år.

Etter hjemkomsten fra USA gav Wildenvey ut sin egentlige debutbok, Nyinger (1907), som gjorde enorm lykke med sin galgenhumor, sin gutteaktige føelse av opprør og sine slentrende rytmer.

Han var gift med Gisken Wildenvey. Gisken og Herman Wildenveys hjem, Hergisheim, ligger i nærheten av Stavern. Wildenvey døde i 1959 og er gravlagt i Æreslunden på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Les mer om Wildenvey og hans diktning

Nøkkelinformasjon

  • Store Amfi - utekonserter i Portåsen
  • Nyrenoverte gårdsbygninger. Våningshus med spennende lunsjretter basert på lokale råvarer.
  • Poesibibliotek med presentasjon av månedens bok og barnas favoritter.
  • I husets andre etasje utvikles egen kunstnerleilighet.
  • Bryggerhus med nyrestaurert bakerovn.
  • Mangfoldige kulturopplevelser i Portåsens storstue Låven.
  • Turstier i vakre og barnevennlige omgivelser.

Telefon

924 62 539

E-post

post@portaasen.no

Besøksadresse

Portåsveien 85
3050 Mjøndalen