Ved gamle Svelvik kulturskole undervises det i følgende fag:

Gruppeundervisning 45 min. pr. uke. Gruppene deles inn etter nivå og alder. 
Det undervises i dansestiler som jazz, moderne og hip hop. Men også improvisasjon og hvordan lage sin egen dans er vi innom. Fokuset er mestring, danseglede og utvikling! For de yngste har vi tilbudet barnedans (4 - 5 år).  Lærer er Anne Kristine Bruserud.

Tilbudet er forbeholdt medlemmer i Svelvik skolekorps. Elevkontingenten dekkes av korpset. Ordningen er innført for å gi et fullverdig tilbud om instrumentalopplæring til dem som spiller i korps, noe som sikrer korpsets musikalske kvalitet og som igjen genererer rekruttering til disse instrumentene. Instrumentalundervisningen gis både som ene- og gruppetimer på ettermiddager – og kveldstid.

Korpselevene regnes som fullverdige elever i kulturskolen og deltar på konserter og prosjekter.

Det læres skarptrommeteknikk, noe som også gir godt grunnlag for de andre slagverksinstrumentene, men også innføring i trommesett, latin, orkesterperkusjon og melodiske instrumenter som klokkespill og xylofon. Det legges vekt på allsidighet slik at elevene skal kunne rullere på de ulike instrumentene og oppleve mestring og variasjon i rollen som slagverker i korpset. 

Påmelding kan gjøres via kulturskolen eller direkte til Svelvik Skolekorps .

Passer for elever fra 3. – 10. klasse.

Tilbudet er forbeholdt medlemmer i Svelvik skolekorps og gis primært til alle korpsmedlemmer fra 3. – 10. klasse. Eldre korpsmedlemmer får tilbudet dersom de ønsker det. Elevkontingenten dekkes av korpset. Ordningen er innført for å gi et fullverdig tilbud om instrumentalopplæring til dem som spiller i korps, noe som sikrer korpsets musikalske kvalitet og som igjen genererer rekruttering til disse instrumentene. Instrumentalundervisningen gis både som ene- og gruppetimer på og ettermiddag – og kveldstid.

Korpselevene regnes som fullverdige elever i kulturskolen og deltar på konserter og prosjekter på lik linje med elever som er innmeldt i kulturskolen av foresatte.

Vi gir tilbud på alle messinginstrumentene: Kornett, trompet, althorn, waldhorn, trombone, baryton, og tuba. I grunnopplæringen brukes lærebokserien " Midt i blinken " med mulighet for hjemmeøving sammen med medfølgende CD. Som oppfølging for mer viderekommende elever brukes etyder, øvelser, korpsnoter, ensemblestoff og solostykker fra standardrepertoaret for messinginstrumenter.

Påmelding kan gjøres på kulturskolens link for påmelding  eller direkte til Svelvik Skolekorps.

Tilbudet er forbeholdt medlemmer i Svelvik skolekorps og gis primært til alle korpsmedlemmer fra 3. – 10. klasse. Eldre korpsmedlemmer får tilbudet dersom de ønsker det. Elevkontingenten dekkes av korpset.

Ordningen er innført for å gi et fullverdig tilbud om instrumentalopplæring til dem som spiller i korps, noe som sikrer korpsets musikalske kvalitet og som igjen genererer rekruttering til disse instrumentene.

Instrumentalundervisningen gis både som ene- og gruppetimer på ettermiddag– og kveldstid.

Kulturskolen har tilbud om opplæring på klarinett. Tilbudet på fløyte og saxofon gis av korpsets egne lærere men foregår på kulturskolen. Korpselevene regnes som fullverdige elever i kulturskolen og deltar på konserter og prosjekter på lik linje med elever som er innmeldt i kulturskolen av foresatte.

Grunnopplæringen brukes lærebokseriene "Midt i blinken" og "Spill" med mulighet for hjemmeøving sammen med medfølgende CD. Som oppfølging for mer viderekommende elever brukes etyder, øvelser, korpsnoter, ensemblestoff og solostykker fra standardrepertoaret for treblåseinstrumenter.  

Påmelding kan gjøres på kulturskolens link for påmelding eller direkte til Svelvik skolekorps.

Fagbeskrivelse – piano ( keyboard )

Eleven kan begynne på piano f.o.m 1.klasse. Elev velger sammen lærer hvilken lærebok eller annet spillestoff det jobbes med. Det legges uansett stor vekt på innøving av riktig teknikk for å gi elevene godt grunnlag for utvikling og spilleglede som kan vare hele livet.

For viderekommende elever brukes etyder og musikkstykker fra det klassiske standardrepertoaret for instrumentet, men eleven kan også i samråd med lærer velge å jobbe med besifringsspill eller andre genre.

Det er nødvendig at eleven har eget instrument for hjemmeøving. Det er en fordel å ha eget piano, men nybegynnere kan greit bruke keyboard den første tida.

Undervisningen er i hovedsak lagt opp som enetimer med 25 minutter undervisning pr. uke, men i perioder av året organiseres grupper der flere instrumenter mikses sammen for å jobbe med samspill og kommunikasjon. All undervisning har som mål at eleven skal føle seg trygg i framføringssituasjon. Det arrangeres derfor flere elevkonserter årlig.

Det tilbys undervisning på klassisk gitar, el-gitar og el-bass, fra nybegynnernivå til viderekommende. Elever kan tas inn fra 1.klasse, men vi anbefaler gjerne å vente til 3. eller 4.klasse. Nybegynnere anbefales å begynne med klassisk gitar fordi dette instrumentet er bedre egnet for å lære riktig teknikk og håndstilling.

I tillegg til klassisk musikk lærer elevene å spille pop, rock, blues, vise og jazz. Elevene vil lære å spille etter noter, tabulatur og besifring. Vi benytter ulike lærebøker avhengig av elevens ønsker og behov. Blant disse lærebøkene nevnes "Klassisk Gitar" ( S. Lundestad / T. Solberg ),  "Elgitarr Rock og Blues" (K. G. Johansson) og ” Spil guitar 1 – 3 ” av Madsen og Møller.

Undervisningen vil stort sett foregå som enetimer, men spill i ulike ensembleprosjekter, gitartrio og rockeband vil også forekomme i løpet av skoleåret.

Akrylmaling på ark og lerret,tegning, keramikk og trykk(linosnitt) har hovedvekten i undervisningen. Vi har gruppeundervisning (7-8 elever) i kunst- og håndverksrommet på Svelvik Ungdomsskole.

  • Mandager kl. 15:00 - 16:30. (1. - 4. trinn)
  • Mandager kl. 17:00 - 18:30 (anbefalt 4. - 10. trinn)

Fokus er å utvikle skaperglede, mestring og uttrykksevne. Vi har de siste årene vært inne på flere ulike ting, framfor å fordype oss. Det er lov å komme med ønsker hvis det er noe man brenner for, eller vil spesialisere seg i. Vi lærer om farge, form, proporsjoner (mennesker/dyr), natur, rom (perspektiv, dybde, komposisjon) osv. 

Vi har flere utstillinger i løpet av semesteret. Som inspirasjon pleier vi å se på forskjellige kunstarter og dra på kunstner- og galleribesøk. Elevkontingenten dekker nødvendig materiell.

Lærer: Hilde Akerlie

Anbefalt alder fra 1. trinn

Her kan du melde deg på Kulturskolens aktiviteter