Har du spørsmål om sommerskolen 2021?

Her er en oversikt over ofte stilte spørsmål, med svar.

Jeg har meldt barnet på en sommeraktivitet – når får vi svar?

Svar: Du får svar etter 18.mai om du har fått plass.

Hvor mange uker kan barnet gå på Sommerskolen?

Svar: Barnet kan gå èn uke på Sommerskolen. Dette gjør vi for at flest mulig skal få et tilbud.

Hvem får plass?

Svar: Det gjøres en tilfeldig trekning av plassene.

Barnet vårt har behov for ekstra oppfølging – kan barnet da delta på sommerskolen?

Svar: Sommerskolen er for alle – så ta kontakt på sommerskolen@drammen.kommune.no så ser vi på løsninger!

Hvor er oppmøte til sommerskolen?

Svar: Når du har fått plass på sommerskolen vil du få en E-post som angir oppmøtetid og sted. Dette varierer fra aktivitet til aktivitet.

Hvor lenge varer en sommerskoledag?

Svar: I hovedsak varer aktivitetene fra 09:00 -15:00 hver dag.

Hvor lenge varer en sommerskole-aktivitet?

Svar: I hovedsak varer en sommerskoleaktivitet en uke.

Barnet mitt har aldri vært med på sommerskolen før – vil hun/han da bli prioritert?

Svar: Det foretas en automatisk trekning, så nei dessverre. Alle har like muligheter for å bli med.

Aktiviteten barnet ønsker å være med på tilbys ikke i nærheten av der jeg bor – hva gjør vi?

Svar: Alle kurs er åpne for alle. Dersom du ser en aktivitet som barnet ønsker å delta på et annet sted, må dere transportere barnet dit aktiviteten foregår.

Er det mulig å sette opp flere ønsker til aktiviteter når vi melder på barnet?

Svar: Ja. Du vil kunne sette opp tre ønsker i prioritert rekkefølge.

Koster det å delta på sommerskolen?

Svar: Nei, alle aktiviteter er gratis.

Mister vi plassen dersom vi ikke møter opp første dag?

Svar: Ja, det gjør dere. Dette fordi vi ønsker å tilby plassen til andre som da står på venteliste.

Hvor foregår Sommerskolen?

Svar: Det er satt opp mange aktiviteter i Svelvik (Svelvik ungdomssskole), Mjøndalen (Veiavangen) og Drammen (Marienlyst ungdomsskole). I tillegg vil det være aktiviteter rundt omkring i kommunen. Du får beskjed om dette når du melder deg på den aktuelle aktiviteten.

Hvem deltar på sommerskolen?

Svar: Det er barn fra hele kommunen som er med!

Hvor store er gruppene?

Svar: Hver gruppe er lagt opp til å ha plass til 20 elever.

På punkt 16 i påmeldingsskjemaet står det "Kampanjekode". Hva skal jeg skrive der?

Svar: Punkt 16 kan du hoppe over. Der trenger du ikke å skrive noe.

Fant du ikke svar på det du lurte på?

Send oss en E-post på sommerskolen@drammen.kommune.no. slik at vi kan hjelpe deg.