Slik kan du hjelpe

Praksisplasser, arbeidstreningsplasser og jobb

Det trengs jobber, arbeidstreningsplasser og praksisplasser for nyankomne fra Ukraina. Din bedrift kan være med å hjelpe nyankomne flyktninger fra Ukraina raskt ut i arbeidslivet.

Flyktningtjenestens markedsteam formidler flyktninger ut i arbeidstrening i offentlige og private bedrifter.

Vil din bedrift bidra, ta kontakt Flyktningtjenesten:

Husk å ikke sende sensitiv informasjon på epost.

Bolig

Drammen Eiendom er straks i mål med å finne utleieboliger til flyktninger. Skjemaet for å melde inn utleiebolig er derfor stengt inntil videre. Pågangen har vært stor, så du må påberegne ventetid før du får svar. Men alle som har meldt inn bolig har blitt eller vil bli kontaktet. 

Frivillighet

Ønsker du å bidra som frivillig eller lurer på hvilken aktivitet som finnes i ditt nærmiljø, ta kontakt med din nærmeste frivillighetssentral. Frivilligsentralene legger til rette for frivillig engasjement og innsats i samarbeid med frivillige og organisasjonslivet i Drammen.Ta kontakt med:  

Vi oppfordrer deg som vil hjelpe flyktninger til å kontakte de etablerte, frivillige organisasjonene for å høre hvordan du kan bidra på best mulig måte. Den lokale frivilligheten i Drammen er svært engasjert, og står klare for å hjelpe ukrainere som kommer til.

Her finner du ulike fritidstilbud i regi av kommunen, frivilligheten og menighetene:

Du kan også lese mer om hvordan du kan hjelpe på: