Kokeanbefalingen for store deler av Konnerud er nå opphevet. De som fortsatt anbefales å koke vann til drikke og matlaging, er nå kun beboere vest på Konnerud, området Stubberud og Eskerud-Hagen.

Vi har fått svar på de aller fleste vannprøvene som er tatt gjennom uken og helgen, og de viser ingen tegn til bakterier. Vi venter fortsatt på de siste prøvesvarene. Derfor opprettholdes kokeanbefalingen for vestre deler av Konnerud, følgende adresser:

 

Fosserudveien 11-52

Gomperudgata 69 – 77

Grubegata 14 – 46

Kinnerudveien 4

Olsrudveien 2, 10, 12, 16

Slaggveien 1 – 36

Stubberudveien 82, 84, 100 -  224

Alle helseinstitusjoner, skoler og barnehager, trenger ikke lenger å koke vannet.

Kommunen har sendt ut telefonvarsel om at vannet ikke trenger å kokes lenger, til innbyggerne på de delene av Konnerud hvor vi er helt sikre på at vannet er trygt. De som bor i områdene hvor kokeanbefalingen opprettholdes, skal også ha fått varsel med anbefaling om fortsatt koking.

Dersom du ikke har fått varsel på telefon - se vår side om telefonvarsling.

Her er Folkehelseinstituttets råd ved koking av vann til mat og drikke: 

https://www.fhi.no/ml/drikkevann/rad/kokevarsel/

 

In English:

Due to possible contamination of drinking water at the following roads at Konnerud, we encourage the following households to boil the water for drinking and food preparation.

Fosserudveien 11-52

Gomperudgata 69 – 77

Grubegata 14 – 46

Kinnerudveien 4

Olsrudveien 2, 10, 12, 16

Slaggveien 1 – 36

Stubberudveien 82, 84, 100 -  224

This applies until further notice. 

For more detailed information: https://www.fhi.no/en/el/drinking-water/rad/hva-bor-du-gjore-nar-du-far-kokevarsel-fra-vannverket/