Kyststien

Den idylliske kyststien i Svelvik går i variert terreng langs smale stier, i skog, langs strender, i by og bryggelangs.

Skilt Kyststien i Svelvik
BILDE: Kyststien er skiltet som her ved Lallaparken i Svelvik

Kyststien gjennom Svelvik starter i praktfulle Skjæra og snirkler seg 13,5 kilometer til grensen mot Sande. I Svelvik sentrum går den langs gjennom småhusbebyggelse og hyggelige småveier. 

Kyststien vei langs vann
BILDE: Deler av kyststien tar deg gjennom koselig bebyggelse

Ta gjerne en avstikker til Batteriøya med historie tilbake til Napoleonskrigene.

Batteriøya Svelvik
BILDE: Batteriøya i Svelvik

Videre fører kyststien gjennom villaveier til Trulsestranda helt sør i Svelvik by og fram til fylkesvei 319, forbi Homansberget Camping og badeplass og ned igjen til sjøen.

Grunnane naturreservat byr på fin kystnatur og et rikt fugleliv med utsikt over Drammensfjorden. Dette området er på nesten 3000 mål og inneholder mer enn 130 fuglearter, deriblant gråhegre og fiskeørn. Svelvik jeger og fiskeforening har satt opp et fint fugletårn sørvest av Grunnane.

Kyststien følger skogsveien over Bergeråsen og ned i Ulvika, en fin liten vik med steinstrand og utedo. Stien fortsetter sørover i skog, på svaberg og fjæresteiner fram til Berger brygge. Fra brygga er det fin grusvei til nordenden av Bergerbukta. Denne idylliske bukta har flere fine badeplasser. Stikkern badeplass har flotte svaberg.

Kyststien svaberg og personer som bader
BILDE: Langs kyststien finner du både svaberg og strender

Parken badeplass har egen sandstrand og lekeapparater for barn. På sørsiden finner vi badeplassen Blindsand og på den andre siden Leinastranda.

Fra Svelvik kan man også ta ferge til Hurumlandet og bruke kyststien helt til Oslo. Kyststien i Svelvik brukes naturligvis mest om sommeren, men noen bruker den hele året. Det er også parkeringsmuligheter flere steder langs kyststien.

Kyststien

Kyststien skilt Svaberg Vei og bebyggelse på kysstien i Svelvik Svaberg med stupebrett Batteriøya Svelvik Batteriøya i Svelvik Kysstien med Svelvik i bakgrunnen