Bli frivillig!

Ønsker du å bli frivillig, men ikke vet helt hvordan og hvor? I Drammen kommune er det flere måter og steder å gjøre en frivillig innsats. Det du kan og det du er interessert i, har vi bruk for! Se de forskjellige steder du kan gjøre en innsats nedenfor og ta kontakt.

Frivilligsentralene 

Drammen kommune har seks frivilligsentraler fordelt over hele kommunen. Der organiseres det en rekke aktiviteter og arrangement for innbyggere i alle aldre. Det er mulig å kun være deltaker på en aktivitet eller å bli frivillig. Ta kontakt med en frivilligsentral nær deg! Se oversikten til kommunens frivilligsentralene.

Omsorgstjenestene

Har du litt tid til overs og brenner ditt hjerte for eldreomsorgen? Da leter vi etter deg som frivillig! Hos oss er det mange aktiviteter du kan engasjere deg i. Veiledning og opplæring blir gitt. Vi har aktiviteter i hele kommunen, ta kontakt for mer informasjon. Frivillighetskoordinator: Sandra Assink Hansen, mobil 958 51 646 

Kontaktpersoner

  • Bråta bo- og aktivitetssenter Anne Merethe Sviggum Frydenlund, mob: 47 67 43 60
  • Fjell bo- og servicesenter Trude Anette Søgård Juelsen, mob: 41 43 30 92
  • Hamborgstrøm bo- og servicesenter Hilde Nilsen, mob: 48 27 10 93
  • Konnerud bo- og servicesenter Elin Arnegard-Tveiten, mob: 48 00 79 83
  • Losjeplassen bo- og servicesenter Thone Jensen, mob: 90 11 84 28
  • Saniteten bo- og servicesenter Marit Kristin Isaksen, mob: 40 82 02 31
  • Solberglia sykehjem Anne Merethe Sviggum Frydenlund, mob: 47 67 43 60
  • Svelvik sykehjem Hege Irene Kollerud, mob: 48 20 01 01
  • Villa Fredrikke Vibeke Helena Juel, mob: 970 54 867
  • Åskollen bo- og servicesenter Lena Nilsen, mob: 93 41 54 64

Andre kommunale avdelinger som samarbeider med frivillige

Aktivitet og rehabilitering  

Ønsker du å bli frivillig treningsinstruktør for eldre i Sterk og Stødig? 

Er du glad i å være aktiv sammen med andre? Da kan kanskje dette være noe for deg. Du trenger ikke å ha fagbakgrunn for å bli frivillig. Vi holder jevnlig instruktørkurs for våre nye frivillige instruktører. Lurer du på om dette kunne være noe for deg, ta kontakt for mer informasjon. Les mer om Sterk og stødig kurset.

Arrangement og Aktiv Fritid 

Avdelingen Arrangement har gjennom året en rekke aktiviteter og begivenheter og ser alltid etter nye samarbeidspartnere og frivillige som kan hjelpe til under arrangement og i prosjekt. Ta direkte kontakt med Arrangement.

Ønsker du være frivillig i Megabandet?

En av aktivitetene som nå trenger flere frivillige med musikkompetanse eller -interesse, er en ny oppstartet gruppe i Megabandet, med tilhold i Solbergelva. Frivillige kan bistå under øvelser og konserter. Ta kontakt med Thorgeir Eek Bonden. 

Andre aktører som engasjerer frivillige

Drammen Idrettsråd  

Ønsker du å engasjere deg som frivillig i idretten? Ta kontakt med lokale idrettsforeninger som du ønsker å bidra inn i, eller for mer informasjon ta kontakt med Drammen idrettsråd.   

Drammen kulturråd 

Kulturrådet ivaretar interessen til frivillige lag og foreninger innenfor kultur. Ta kontakt med lokale kulturorganisasjoner som du ønsker å bidra inn i, eller for mer informasjon ta kontakt med Drammen kulturråd

Drammen Friluftsforum  

Forumet ivaretar og er en sammenslutning av friluftsforeninger i Drammen kommune Ta kontakt med lokale friluftsorganisasjoner som du ønsker å bidra inn i, eller for mer informasjon ta kontakt med Drammen Friluftsforum