Bli frivillig

Du kan engasjere deg som frivillig og gjøre en viktig innsats på mange forskjellige måter.

Frivilligsentralene 

Det er å engasjere seg som frivillig i tilknytning til frivilligsentralene eller i omsorgstjenestene i kommunen.

Omsorgstjenestene

I oversikten under finner du kontaktpersoner som du kan henvende deg til i omsorgstjenestene. Aktivitetene er nevnt som et forslag man kan engasjere seg i. Hvis du har andre ideer til hva du vil gjøre som frivillig, så ikke nøl med å ta kontakt med en av kontaktpersonene. 

Kontaktpersoner:

  • Bråta bo- og aktivitetssenter: Anne Merethe Sviggum Frydenlund, mob: 476 74 360
  • Fjell bo- og servicesenter: Wenche Mondal eller Trude Anette Søgård Juelsen, mob: 414 33 092
  • Gulskogen bo- og servicesenter: Marion Gulhaugen Eriksen, tlf: 32 04 71 00
  • Hamborgstrøm bo- og servicesenter: Hilde Nilsen, mob: 482 71 093
  • Konnerud bo- og servicesenter: Cecilie Norbæk, mob: 480 07 983
  • Losjeplassen bo- og servicesenter: Thone Jensen, tlf: 32 04 74 00
  • Saniteten bo- og servicesenter: Marit Kristin Isaksen, mob: 408 20 231
  • Solberglia sykehjem: Anne Merethe Sviggum Frydenlund, mob: 476 74 360
  • Svelvik sykehjem: Hege Irene Kollerud, mob: 482 00 101
  • Åskollen bo- og servicesenter: Lena Nilsen, mob: 934 15 464

Å være turvenn er en fin mulighet til å få frisk luft og en god samtale. Det er mange steder i byen du kan være en turvenn, se oversikten under:

En sykkelpilot får først opplæring i å sykle med rickshaw-sykkel, eller sykkel-taxi om du vil. Syklene har elektrisk motor, og det er plass til en eller to passasjerer. Som sykkelpilot bidrar du til en fantastisk opplevelse for passasjeren(e), samtidig som du selv får litt trim og frisk luft. Det finnes sykler på disse stedene:

Er du interessert i litteratur, og kunne tenke deg å lese for en liten gruppe som også er glad i en god bok eller historie? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg:

En ledsager er med på en aktivitet. Det kan være å gå på teater eller på kino, til biblioteket eller bare møtes for en kopp kaffe og en prat. Vi er også glad for samarbeid med ledsagere som kan følge til tannlege, lege eller andre avtaler. Ta kontakt med en av disse virksomhetene:

Hva smaker vel bedre enn en vaffel, i godt selskap? Har du "lappen" på vaffelsteking, så ta kontakt med: 

Har du lyst til å holde en liten konsert, fortelle om et spennende tema, vise en film eller på annen måte bidra til en god kulturopplevelse? Ta kontakt, så avtaler vi nærmere: 

Har du grønne fingre? Da vil vi gjerne høre fra deg! Vi har grønne oaser, blomsterbed og sansehager som trenger omsorg i løpet av sommerhalvåret. Ta kontakt med ett av disse stedere:

Vil du være med å arrangere dataspill-treff for seniorer? Vi bruker stor TV-skjerm og kobler opp til for eksempel Bowlingspill via x-boks. Ta kontakt med: 

 

Bli med og lag fest! 

En besøksvenn kommer på besøk eller er med på en aktivitet. Har du litt ekstra tid som du vil dele noen, så ikke nøl med å ta kontakt: 

Liker du å stå opp om morgenen og har lyst til å bidra til en god start på dagen for en liten gruppe av våre beboere? Oppgaven går ut på å dekke på og å ha tid til en prat og koselig samvær rundt bordet fra ca. kl.9 - 11 på dager som passer for deg.

Hva er vel bedre enn duften av nystekte boller? Vil du være med å stelle i stand til hyggelige matlaging sammen med eller for andre, så ta kontakt med en av disse:

Har du lyst til å bli treningsinstruktør for grupper med seniorer? Du får god opplæring i hvordan du leder grupper. 

Som kulturvert kan du være med å legge tilrette for små arrangementer, konserter og andre kulturopplevelser. Ta kontakt, så avtaler vi nærmere.

Har du lyst til å hjelpe til med hyggelige generasjonsmøter? Du kan være med og lage i stand enkel mat for skoleelever, hjelpe til med lekser og bidra til en trivelig stund for både unge og eldre. Ta kontakt med:

Finn et viktig oppdrag på frivillig.no! 

Frivillig.no er laget for at folk skal finne frivillige oppdrag og at frivillige organisasjoner skal finne folk. Her kan du som har lyst til å engasjere deg i noe, finne de organisasjonene som trenger deg!

frivillig.no skriver skriver du inn navn på kommune, og du vil finne mange spennende og meningsfylte aktiviteter å engasjere deg i!