Trening i gruppe

Virksomhet aktivitet og rehabilitering tilbyr ulike type treningsgrupper for seniorer i Drammen kommune. «Sterk og stødig» er for hjemmeboende eldre med begynnende ustøhet, som går uten hjelpemidler innendørs og fortsatt klarer seg i eget hjem, uten særlig bistand.

Sterk og stødig logo

Sterk og stødig

Sterk og stødig er gruppetrening for eldre hjemmeboende som har få tjenester fra kommunen og ønsker å trene sammen med andre. Gruppene ledes av sertifisert frivillig instruktør som er utdannet på kurs, ledet av fysioterapeuter i Drammen kommune. Treningen består av forskningsbaserte øvelser og er utarbeidet av NTNU og Trondheim kommune i samarbeid med Pensjonistforbundet.

Målgruppe

Seniorer som

  • begynner å bli litt ustø
  • går uten hjelpemidler innendørs
  • kommer seg til og fra tilbudet på egenhånd

 Treningen varer i en time.

Gruppen er gratis for deltakerne. Det er sterk og stødig gruppe i de fleste kommunedelene i Drammen.

Nasjonalt senter for aldring og helse har rettighetene til Sterk og stødig- konseptet.

Les mer om Sterk og stødig på aldringoghelse.no

Fysisk aktivtet - Nasjonalt senter for aldring og helse

For spørsmål og påmelding:

Ønsker du å bli frivillig treningsinstruktør for eldre?

Vi holder jevnlig instruktørkurs for nye frivillige instruktører. Er du glad i å være aktiv sammen med andre kan dette være noe for deg. Du trenger ikke å ha fagbakgrunn for å være frivillig. Lurer du på om dette kunne være noe for deg, ta kontakt for mer informasjon.

Styrke- og balansegrupper

Styrke- og balansegrupper er gruppetrening for hjemmeboende eldre som har begynnende falltendens eller nylig endring i funksjon, men også for de med redusert funksjonsnivå med behov for trening. Treningen er i regi av kommunale fysioterapeuter. Treningen består av ulike balanse- og styrkeøvelser, og er to ganger i uken i ca. 12 uker. Treningen varer i 45 minutter. En fysioterapeut vil gjennomføre en kartlegging for å avgjøre hvilken treningsgruppe som passer ditt nivå før oppstart.

Andre grupper:

Fysioterapeuter med avtale i Drammen kommune holder også flere ulike type grupper. 

For påmelding og mer informasjon om gruppene: