Avfall og gjenvinning

Henting av avfall

I Drammen ligger ansvaret for innsamling og gjenvinning av husholdningsavfall hos Renovasjonsselskapet for Drammensregionen (RfD).

Dersom avfallet ditt ikke hentes, ved skade på beholder eller ved spørsmål til eller klager på renovasjonen, ta kontakt med RfD.

Kildesortering

I Drammen kommune skal avfallet kildesorteres. Kildesortering gjør at avfallet kan gjenvinnes og brukes igjen. Se RfDs nettside for veiledning til sortering av ulike typer avfall.

Innlevering av avfall

På RfDs fem gjenvinningsstasjoner kan du fritt levere alle typer husholdningsavfall, bortsett fra matavfall. Det koster ingenting ekstra, du har allerede betalt over renovasjonsgebyret. Store mengder avfall som oppstår i forbindelse med nybygg, rehabilitering, graving og rivning må betales for ved levering.

Ombruk

Har du ting og tang du ikke trenger mer, men som ikke er avfall? På gjenvinningsstasjonene kan du levere inn brukte ting til ombruk.

Du kan også levere fine, brukte ting (inkludert tørre, rene tekstiler) til andre innleveringssteder i sentrum av Drammen, Mjøndalen og Svelvik, blant andre:

Villfyllinger og forsøpling

Har du sett avfall på avveie? Meld gjerne inn hageavfall og forsøpling til kommunen gjennom nettsiden Meld inn feil.

Du kan også melde om feil med appen "Meld inn feil – Drammen". Last ned fra App Store eller Google Play

Vil du hjelpe til med å rydde avfall selv? Få inspirasjon hos Hold Norge Rent og meld inn din ryddeaksjon på Rydde!