Den internasjonale kvinnedagen 8. mars

Drammen kommune har tradisjon for å feire den internasjonale kvinnedagen. Arrangementets profil er flerkulturelt og det internasjonale perspektivet står i fokus.

8. mars braker det løs på Union Scene. Det blir et fyldig program med inspirerende kvinner, artister og gode samtaler.

Årets tema er overganger

Kvinner opplever mange overganger gjennom livet. Noen er naturlige overganger som pubertet, å bli mor eller overgangsalder. Andre overganger kommer av endringer som skjer utenfor en selv, store ting som krig og naturkatastrofer som fører til flukt, til mer personlige katastrofer som samlivsbrudd eller det å miste noen man er glad i. Summen av overganger, veiskiller og endringer du opplever gjennom livet har gjort deg til den du er i dag. 

Arzanne De Vitre.

Årets konferansier er Arzanne De Vitre. Som konferansier på Kvinnedagen, vil hun presentere flere perspektiver rundt temaet Overganger.

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou, oversatt: “Døtre av Timbuktu”, er en gruppe kvinnelige musikere med Asmâa Hamzaoui i fronten. Denne ikoniske gruppen baner veien for kvinnelige musikere fra Marokko og resten av verden. 

Yagody

Zoryana Dybovska dannet gruppen i 2016 sammen med lokale studenter i den ukrainske byen Lviv. Musikerne bygger på et mangfoldig utvalg av folkemusikk fra land som Serbia, Makedonia og Bulgaria i tillegg til Ukraina. Slik har gruppen skapt sin helt unike lyd og musikalske stil.

Velkommen:

  • Union Scene, Gratis inngang
  • Kaker og kaffe serveres fra kl. 18.00
  • Konsertstart kl. 19.00
  • Du kan ta med barn om du må, men det er på eget ansvar.

Se også Facebooksiden Den internasjonale kvinnedagen - Drammen for mer.