Portåsen - Wildenveys rike

Portåsen, Wildenveys rike er i dag en del av Buskerudmuseet og er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem. Småbruket er i dag et sted for nyskapning innen poesi og lyrikk, og skal være en nasjonal møteplass for forfattere og kunstnere innen feltet. Målet er å stimulere til leselyst og skrivekløe gjennom arrangement, utstillinger og konserter.

Les mer på nettsiden www.portaasen.no

Herman Wildenvey

Herman Wildenvey var en norsk forfatter. Han utgave en rekke diktsamlinger som ble svært populære. Wildenvey ble født i Mjøndalen. I 1902 gav han ut diktsamlingen Campanula under sitt opprinnelige navn Herman Portaas. I sterkt omarbeidet form finnes disse diktene i Den glemte have (1920). Han emigrerte til USA i 1904 (og var blant de få overlevende ved dampskipet Norges forlis ved Rockall), men vendte hjem etter et par år.

Etter hjemkomsten fra USA gav Wildenvey ut sin egentlige debutbok, Nyinger (1907), som gjorde enorm lykke med sin galgenhumor, sin gutteaktige føelse av opprør og sine slentrende rytmer.

Han var gift med Gisken Wildenvey. Gisken og Herman Wildenveys hjem, Hergisheim, ligger i nærheten av Stavern. Wildenvey døde i 1959 og er gravlagt i Æreslunden på Vår Frelsers gravlund i Oslo. Les mer om Wildenvey og hans diktning

Nøkkelinformasjon

  • Sørines kafé tilbyr kaffe, vafler og spennende lunsjretter basert på lokale og økologiske råvarer.
  • Poesibibliotek i Sørines kafé.
  • Bryggerhus med nyrestaurert bakerovn.
  • Fast utstilling av Sverre Bjertnes, skiftende sommer- og høstutstillinger.
  • Kulturopplevelser året rundt, følg med på våre nettsider.
  • Turstier i vakre og barnevennlige omgivelser.
  • Åpent for bookinger hele året.

Telefon

990 18 582

Besøksadresse

Portåsveien 85
3050 Mjøndalen