Her kan du søke sommerjobb

Det er flere ledige stillinger i sommer, som du kan søke på nå. Det lønner seg å være tidlig ute. Lykke til!

Sist endret:

Det går fort mot varmere temperaturer og sommerferie. Har du planer om å søke sommerjobb, bør du ikke vente for lenge. 

Hos oss i Drammen kommune ligger det en rekke ledige sommerjobb-stillinger ute. Mange av sommerjobbene hadde søknadsfrist 1. april. Under ser du hvilke stillinger som er mulige å søke på nå. 

Disse stillingene ligger ute nå

Hjemmesykepleien Åskollen

Antall stillinger: Ikke oppgitt

Søknadsfrist: 1. mai

Sommerjobb til ungdom

I tillegg til de ledige stillingene som ligger ute og som alle kan søke på, jobber barnevernstjenesten og områdesatsingen Strømsø2030 målrettet med å finne sommerjobber til ungdommer i kommunen vår.

Barnevernstjenesten får penger av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), som er øremerket til sommerjobb for ungdom. Områdesatsingen Strømsø2030 får penger til tilsvarende fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). 

Det betyr at arbeidsgiverne som velger å gi jobb til ungdom i samarbeid med barnevernstjenesten eller områdesatsingen på Strømsø, får dekket 100 prosent av ungdommenes lønn. 

Egen jobbmesse

Kennet Lyngås Fruseth i barnevernstjenesten er en av de som koordinerer arbeidet med årets sommerjobb-prosjekt. Han forteller at de er tidligere i gang i år med å finne arbeidsplasser til ungdom for sommeren.

Nylig arrangerte barnevernstjenesten, områdesatsingen Strømsø2030 og Nav Drammen en felles jobbmesse for ungdom. Det ble en suksess med rundt 400 besøkende. 

– Vi fikk inn rundt 200 søknader og jobber nå med å finne passende sommerjobber til de ulike ungdommene, sier Lyngås Fruseth.

Midlene fra Bufdir gir jobb til cirka 45 ungdommer denne sommeren, mens midlene fra IMDi gir jobb til rundt 75 ungdommer.

Jobb på sykehjem og i barnehage

Veldig mange av jobbene ungdommene tilbys i kommunen, er på sykehjem eller i barnehage. Det er også en del arbeidsgivere i det private næringslivet som tar imot ungdommer hos seg. 

Det er ungdom mellom 13 og 18 år som kan få sommerjobb gjennom disse midlene. Det er to ulike jobbperioder på tre uker som ungdommene kan søke på. Den ene perioden er i uke 27, 28 og 29 og den andre i uke 30, 31 og 32. Da jobber man fem timer per dag, mandag til fredag.

– Ungdommene kan komme med ønsker om hva de helst vil jobbe med, så prøver vi å gi dem tilbud basert på det. Vi forsøker også å finne en jobb som ikke er så langt unna der de bor, slik at reiseveien ikke blir for lang, forklarer Lyngås Fruseth. 

En liten jente med skjørt i barnehagen som leker med kvinnelig barnehageansatt
BARNEHAGE: Som ungdom kan du blant annet få jobb i barnehage i Drammen kommune i sommer.

Kan det være noe for deg eller din ungdom?

Dersom du er mellom 13 og 18 år og ikke har noen andre planer for sommerferien, kan dette være noe å søke på for deg. 

Send søknaden din til kennet.fruseth@drammen.kommune.no. Søknadsfrist er 8. april.

I e-posten må du skrive

  • fullt navn 
  • fødselsdato 
  • mobilnummer vi kan ringe deg på
  • en kort søknadstekst
  • hvilke av de to jobbperiodene du ønsker å jobbe