Fremtidsfortellinger om Strømsø

Deltagere på samskapingsmøte fikk i oppgave å tenke seg 20 år fram i tid – Hvordan er det på Strømsø da?

Hvordan ser det ut? Hvordan er det å bevege seg og oppholde seg på Strømsø? Hvilke følelser gir omgivelsene deg? Hvilke verdier er forsterket og hvilke kvaliteter er kommet til?

43 unike fortellinger

Fremtidsfortellingene har blitt til ved at alle gruppemedlemmer har startet på hver sin fortelling og skrevet noen linjer, og sendt arket videre til neste gruppemedlem. Slik fortsetter arket rundt, der alle skriver videre på fortellingen, til den kommer tilbake til den som startet på fortellingen. På denne måten har vi fått 43 unike fremtidsfortellinger om Strømsø som benyttes i videre utvikling av Områdeutviklingsstrategien.

Strømsø er en hyggelig og mangfoldig bydel med omgivelser som knytter folk sammen. Det er alt fra 300 år gamle bygg til nye, imponerende designbygg. Bundet sammen med byrom som er lette å navigere.

Vi ser historie og nye rom utfylle hverandre, og det er hyggelig byrom med varierte tilbud og næringer. Bydelen har lagt til rette for gode gange og sykkel løsninger og off. kommunikasjon til det nye sentrale torget på Strømsø.

Ja, og Strømsø har virkelig lykkesmed å utvikle en bydel hvor folk trives. Her er det rom for alle. med kort vei fra bolig til arbeid og hverdagens gjøremål. Den nye Drammenseren på Strømsø trenger ikke bil!

Kollektivtrafikken går nå med mindre busser, alle elektriske, svært ofte. Men du kan også velge ferje på elva, samme selskap driver denne. Den selvkjørende bussen som går i skytteltrafikk mellom Nybyen og Tangen via Tangensporet har også blitt populær.

Fredags morgen, på veil til tv-innspilling. Solstrålene glimret i vannet og duften av espresso lå i luften.

Tangenkaia har blitt landets viktigste klynge av mediabedrifter. I dag skal det lages dokumentar om den maritime skolen i Tollbakkhuset hvor ungdom lærer gamle sjøfartsteknikker av frivillige fra skutemiljøet.

På en av møteplassene er det satt opp en interaktiv kunstutstilling som får unge som gamle til å møtes og bli med å skape sommerens skulpturpark og midtpunktet i aktivitetsparken ved elva.

På Strømsø har vi en bydel som har variert byliv med fine byrom og et mangfold av tilbud. Det er lett å bevege seg og bilene er stort sett utenfor «indre kjerne». Følelsen av «eksotisk bydel med historie». Vi opplever historiske trekk og spennende nye næringer og møteplasser/tilbud.

Ja, og folk prater med hverandre. Nye ideer tar form. Det er et nabolag som tenker nytt og har gjennomslagskraft!

Tollbugata har blitt bilfri fra torget til rundkjøringen i Langes gate. Det har blitt attraktivt å etablere seg her. De nye boligene har fått innpass, slipper støy fra biltrafikken.

De har blitt en !15-minutters -bydel» der alt han trenger av tilbud og tjenester er i gangavstand. Det dufter av mat fra alle verdenshjørner.

Framtidsfortelling, Strømsø om 20 år.

Jeg setter meg på en el-ferje som er ubemannet, ved Tangenkaia for å komme til togstasjonen. Vil ha en lunsj på en fortauskafe i Tollbugata.

Fra ferjen kan jeg se folk som møtes over et grillmåltid i den lille parken på Gyldenløve torg. Andre går tur på Elvepromenaden.

Bydelen har liv hele døgnet, fra de små og private byrommene som boligområdene har til de fine og varierte byrom som folk bruker til å møtes for en prat på fortauskafeen eller i parken med lekeplass til ungene, og «business torgene» som etter hvert blir samlingsplass for matbodene som åpner på kvelden.

På kvelden vandrer jeg tilbake langs elvekanten. Det er liv i stuene i de nye boligene. Det er trivelig her, tenker jeg – før jeg avslutter dagen på kaikanten med en kald en fra Håndbryggeriet.

En blanding mellom gammel og ny stil med pulserende liv.

Ja, og menneskene som bor og oppholder seg der føler seg trygge.

Ja, og de kan arbeide i de ulike byggene i området. Andre kan pendle fra regionen og finne gode arbeidsplasser på Strømsø.

Den gamle trehusbebyggelsen som er verdt å ta vare på er pusset opp. Nye bygg har kommet til og tilført nye mennesker og mange nye arbeidsplasser. Den samlede nye bebyggelsen har tilført grønne lunger, lekeplasser, scener, spisesteder og butikker. Den omtales som det mest trendy steder i Norge.

Ja, og så har vi en stor lekeplass under motorveibrua der barn kan leke fritt uten å være redde for biler.

Jeg nyter mitt pensjonistliv med en espresso og et glass Cognac på en fortausrestaurant.

I dag traff jeg flere likesinnede og bestemte oss for å møtes på Haandbryggeriet 1. mandag i måneden.

Livet er virkelig godt her på Strømsø.

(fem utviklere og 3 beboere)

Høye bygg rundt Strømsø opplyste gater som føles trygge. Grønne lunger mellom nye og gamle bygg. Mange nye arbeidsplasser og et mangfold av mennesker i alle aldre.

Framtidsfortelling

På turen til fots fra Strømsø torg til Rundtom gikk vi innom Tollbugata som sydet av liv. Det var spennende å se på mangfoldet i 1.etasje og alle de hyggelige møteplassene.

Ja, også den flotte elvepromenaden med alle de blide menneskene.

Elva er tilgjengelig med ulike aktiviteter og Drammen omtales som sommerbyen i Norge.

Om 20 år er det en helhetlig bebyggelse som verner om det gamle og innlemmer det nye i en overopphøyet helhet.

Det er et yrende liv, yrende næringsliv, puber, restauranter og Tollbugata var preget av hyggelige møteplasser og var bilfri helt til Rundtom.

Ja, og nyter tilværelsen langs elven på en benk.

Å bo på Strømsø betyr at det er gode gangveier langs elva.

Elva yrer av aktivitet.

Fortausrestaurantene yrer av liv a la Paris.

Bilene glimret med sitt fravær.

Ja og tilbud for alle både liten og stor.

Ja og vi trives i det dynamiske og levende bybildet.

Her er det god plass til å både sykle og gå det man skal, og kanskje ta en dukkert.

Ja, og så er det så godt vintervedlikehold at man kan sykle hele vinteren.

Om 20 år preges Strømsø av barnelek i gatene, fuglesang og flotte staudebeplantning og trær i gatene.

Ja, og langs de gatene er det syklistene og gående som råder.

Ja, og det finnes mange kaffe- og isbarer som ønsker deg velkommen inn.

Gallerier med spennende kunst., konserter (store og små) og i parkene er det loppemarked. Ingen vil sitte hjemme når det er sy mye som skjer!

Strømsø har nå fått status som landets hovedstad for kreative oppstartsbedrifter. Drammen Works har over 1000 medlemmer.

Det myldrer av liv i gågatene og langs elva, folk griller på stranden, bader og koser seg i de flotte parkene. På Tangenkaia sitter folk på terrassene sine og nyter sola mens folk koser seg på fortauskafeene.

I fremtiden har jeg solgt bilen og sykler på Strømsø. I sykkelkurven har jeg et badehåndkle, og kan stoppe på en av Strømsøs fine strender og ta en liten dukkert. Jeg går på kafe i gågata i Tollbugata, og kjøper en is i en italiensk isbar på Tangenkaia.

Ja, og jeg hører musikk fra et lydanlegg som skaper stemning for gjestene på det midlertidige serveringsstedet i nærheten.

Ja, og det har kommet mange besøkende fra Oslo, toget går fort, ofte og punktlig. Flere har til og med vært på visning og vurderer å flytte hit som mange av vennene deres alt har gjort!

Ja, og uterommene har tidvis blitt flyttet inn, kanskje en innendørs park til den kaldere årstiden?

Og innerommet har flyttet ut i varmen, det er sandvolleyballbaner og Petonque langs elva -noe for både unge og gamle! Årstiden spiller ingen rolle, folk på Strømsø er kreative og lager samlingspunkter tilpasset alle årstider.

På Marienlyst stasjon er det vintertid etablert et tilbud for skileik som har fått internasjonal oppmerksomhet.

Om 20 år kan en gå gjennom en bydel med sammenhengende elvevei fra Union til Tangen, her finnes ulike kulturer og spisemuligheter langs veien. An kan fylle en hel dag med aktiviteter fra frokost til lunsj, middag og en øl. Det er butikker med spennende nye oppdagelser, parker å hvile i og arrangementer å stikke innom – ingen grunn til å sitte hjemme.

Menneskene har fått «forkjøpsrett» og bilen har fått langt dårligere vilkår. Det som tidligere har vært en asfaltjungel er nå en grønn oase med et rikt, biologisk mangfold.

Jeg setter pris på et variert og rikt bymiljø, og et veldig glad for at jeg kan bo, handle og jobbe lokalt på Strømsø.

Ja, og når jeg vil trene kan jeg låne en kajakk og padle over til de flotte øyene i den nye Fjordbyen.

Ja, og i år igjen er Godset seriemestre og med i champion League!!!

Om 20 år er det elvepromenade langs hele kommunedelen. Det er grøntområder og enkel tilgang til elva for alle innbyggere på maks 2 minutter.

Ja, og bydelen er en fullstendig 5-minutters by, hvor alle tilbud nødvendig i hverdagen innenfor gangavstand (5minutter.) Det er i stor grad nisjebutikkene og i liten grad de store kjedene.

Jeg koser meg i hyggelige gågater gjennom historisk bebyggelse og setter veldig pris på et stille bymiljø med liten gjennomgangstrafikk og fine parker, mye grønt, og gode naboer som hilser på meg på gaten.

Ja, og det skjer nye ting hver uke. Jeg er veldig glad for mangfoldet av kulturuttrykk.

Ja, og hele bydelen oppleves som trygg og vennlig sted å være og bo i. Strømsø føles som en moderne bydel med spennende historiske skatter god bevart.

Ja, og vinteren oppleves ikke lenger så trist, mørk og lang. Det lyser av glede og samhold i alle vinduer.

I den langstrakte bydelen er det inspirerende, trygt og spennende å rusle langs den flotte elvepromenaden. Utmerkede spisesteder, skyggefulle grønne lunger og områder tilpasset aktiviteter.

Ja, og frodige parkområder med yrende folkeliv møter deg. Det finnes mangfold i både alder og kultur. Det er barn ute å leker, ungdommer som skater, voksne som går her eller padler i elva. Ikke minst kafeer hvor de eldre kan møtes og mimre.

Frivilligheten står sterkere enn noen gang og det som tidligere var en bydel med levekårsutfordringer har nå blitt et miljø preget av et «alle skal med».

Trafikkproblemene fra 2023 er nesten glemt, vi sykler og går alle steder, det er en flott el-ferje som tar oss over elven. Gamle hus er tatt vare på, frukttrær blomstrer i frodige bakgårder.

Jeg føler meg hjemme er og trives med å invitere venner til å henge her på fritiden.

Fremtidsfortelling

I dag hadde jeg piknik ved den «nye» bybrua før jeg møtte noen venner for bading på Tangenkaia. Jeg syns det er fint å jobbe hos en lokal arbeidsgiver, slippe å pendle til Oslo og kunne finne alt jeg trenger lokalt.

Ja, og jeg har et stort sosialt nettverk her på Strømsø som ofte inviterer meg på middag.

Ja, og alle som kommer fra andre byer/steder er imponert hvordan mangfoldet og variasjon i bygninger er ivaretatt, gamle, historiske bygninger sammen med alt det nye er så flott!

Ja ,og en må ikke glemme utvalget av butikker som representerer andre etniske bakgrunner. Til middagsselskapet trenger en ikke forlate bydelen for å handle inn. Det trenger man heller ikke for å avslutte kvelden på den lokale, koselige puben. Her løser man verdensproblemer og finner inspirasjon til nye prosjekter og støtte til å gjennomføre dem.

Om 20 år er Strømsø Drammens mest spennende bydel med et bredt tilbud innenfor handel og service. Du skal få alt du trenger i hverdagen på Strømsø.

Ja, og heldigvis har en klart å beholde den mangfoldige befolkningen, noe som ikke minst skyldes kommunens bevisste politikk.

Ja, og den historiske kulturarven er ivaretatt og tatt i bruk.

Ja, og Strømsø har blitt et mekka for tusenvis av studenter.

Strømsø har gjennomgått en transformasjon mht. bebyggelse, uterom og gateliv. De gamle drammenserne kjenner seg knapt igjen.

Ja, og det er derfor viktig å ta vare på den unike kulturarven som finnes her.

Ja, og bilene er byttet ut med mennesker.

Ja og de gamle husene/bygningene er fylt med liv i form av servering og kreative næringer.

Dagens Strømsø ar et rikt mangfold og en historisk bebyggelse. Framtidens Strømsø må bevare dette.

Ja, og elvebredden er fylt med mennesker og aktiviteter fra morgen til kveld.

Ja, og toglinjen er lagt under bakken og ligger ikke som en barriere mot elven, selv om den nye tunnelen ikke kunne åpnes pga. returstrømproblemer.

Det var en gang vår kjære by, uten buss for tog eller forsinkelser hos VY.

Ja, og med grønne soner i en sky som beplantes rikelig for ly.

Ja, og pendling til Oslo er et svunnet minne, hjemmekontor og et rikt og variert arbeidsliv i Drammen har sørget for det.

Strømsø er en intim bydel med trygge og gode samlingssteder på plasser og ganger. Korte og sikre veier til elvebredden og til idrettsanleggene på sørsida av Bj. Bjørnsons gate.

Det er etabler 12 små fellesarealer hvor folk møtes. Kommunen har «stukt opp» gangene og det er satt ut grøntkasser og blomster.

Blomstene spirer i takt med solen, med full fiberdekning, kvitt parabolen.

Ja, og med uformelle møtesteder med nærhet til elv.

Her har man lagt vekt på alle generasjoner, ulike aktiviteter som passer yngre og mer også de eldre.

Ja, og idrettsbanen er rehabilitert og sirkusplassen er bygd som en del av Campus Drammen vgs.

Elvetaxier mellom økohus i moderne strøk.

Ja, og dyrking av mat i alle byens krinker og kroker, matjungel.

Ja, og motorveien er lagt i tunell, Konnerudnedføringen er fullført samtid med Svelvikveien.

Men inne i områdene som til sammen utgjør Strømsø, skal det ikke være gjennomgangstrafikken for bil (kun i Bj.Bjørnsons gate). Strømsø er stedet for myke trafikanter og «sakte fart.»

Selvkjørende busser, folk lar bilen stå hjemme. Flerkulturelt, her er det mange å klemme.

Om tyve år flytter de beste nyutdannede kunstnerne fra Oslo til Drammen. Det er Drammen det skjer.

Ja og kunstsenteret, Drammens museum og Strømsø Atelierfellesskap/kulturhuset på Strømsø er navet de roterer rundt.

Det strømmer folk til fra andre steder i Drammen og Østlandet for å oppleve alt det flotte på Strømsø.

Hurtigmat leveres uten trafikkerte gater. Langs Drammenselva ser vi fugler bli matet.

Ja, og miljøvennlig industri blomstrer mellom aktører.

Jeg går til fots gjennom Tollbugata fra Strømsø Torg og nedover. Som gående har jeg høyest prioritet av alle, og er omgitt av mange andre mennesker som nyter bylivet, og alle sporene etter gamle dager.

Ja og lukten av malt fra bryggeriet fyller gata sammen med et mangfold av dufter,

Bilene dominerer ikke lenger bydelen og det er etablert grøntområder også for å ta imot mye mer nedbør. Nybygg er pålagt å bidra med grønne områder til bydelen.

Ja, og Konnerudgata er blitt gågate og bilene er borte.

Strømsøbura er erstattet av gang- og sykkelbru til Holmennokken. Tangensporet er blitt badestrand og brygger for historiske båter mens Gyldenløve plass er en stor park,

Ja, og den gamle fiskehandleren er tilbake og du kan få blodfersk torsk fra Slippen

Ja, og de eneste bilene i området tilhører folk som bor i strøket, alle andre er på Bjørnstjerne Bjørnsons gate.

Ja, og det settes ut xxx i elva til glede for xx og tilreisende.

Det lukter av lavendel og korn langs elvebredden og folk bader under Holmenbrua.

Ja, og kollektivtrafikken er flyttet til egen kollektivgate. Alle gater med historiske bygningsmiljø har fått brosteinsdekke. Langs Treschowsgate er det en bydelspark med cafeer.

Ja, og det er gater med små butikker og koselig xx innenfor gangavstand til byen.

Ja, og alle de nye innbyggerne fra for eksempel Tollbukaia strømmer til områder på grunn av de grønne og bylivsvennlige kvalitetene.

En grønn by uten biler, med frisk luft hvor innbyggerne trives og omgås i fine uterom.

Det er enkel tilgang under jernbanebanen til elva og mye av de gamle gatemiljøene er restaurert.

Ja, og Tangenkaia har beholdt mye av sin nåværende identitet og bygd videre på sitt rike produksjonsmiljø. Her kan du bo, jobbe og leve hele livet.

Ja, og de nye boligene blir super-attraktive og kjøpes av folk som blender fint inn med eksisterende innbyggere fordi de tiltrekkes av det gode, sosiale miljøet og de bilfrie områdene.

Om 20 år har Strømsø levende gater i kraft av en god kombinasjon av boliger og næring.

Ja, og bydelen har mye er liv – hele døgnet. Mange nye, felles møteplasser – arenaer for integrering og felleskap!

Og alle innbyggerne er stolte over bydelen sin! Det er ettertraktet å bo, besøke og vandre på Strømsø.

Og elva yrer av liv, padlende, badende og roende fra alle kanter.

Framtidsfortelling: Hvor skal Strømsø?

Mye har forandret seg på Strømsø siste 20 år. Det er her det har skjedd mest transformasjon i Drammen! Antall nye innbyggere har doblet seg - Næringslivet blomstrer. Mangfoldet består fortsatt. De historiske gateløpene består.

Ja, og bybildet har utviklet seg, hvor den historiske gamle bebyggelsen har blitt akkompagnert med ny, stedstilpasset arkitektur som respekterer det gamle, men også tar vare på den moderen måten å leve på.

Ja, og knutepunktet Drammen/Strømsø har en fantastisk jernbaneløsning som folk kan stille klokka etter.

Ja, og den gode kommunikasjonen med elva gjør at Strømsø er den mest prefererte bydelen å bo i.

Vinteren 2042. Elvepromenaden er måket og strødd. På vei ned til Tangen for en øl.

Det er kort vei fra den nye leiligheten til puben i det verneverdige bygget.

Ja, og det er store kontraster i bygningsmassen, men med god tilpasning – og med respekt for det verneverdige. Og ingen eiser sin egen bil lenger. Folk er med i bil-kollektiv i stedet. Alltid en bil ledig i Blichs p-hus + det nye p-huset ved Bj.bj.gate. i gatene er det bare folk og lek nå!

Ja, og selv med bilder tilgjengelige vil det ikke være noen grunn til å forlate Strømsø – for Strømsø vil ha alt!

Fremtidsfortelling – Strømsø 2043

På Strømsø i 2043 vil det myldre av liv i gater, parker og på kafeer, Strømsø vil være en destinasjon for tilreisende hvor kultur, mat og mangfold er sentralt.

Vi som bor her vil krysse gatene med mye trafikk, ned på torget hvor vi får dekket alle våre behov

Ja, og førerløse busser vil transportere oss trygt på veien.

Ja, og nå dyrkes det mat i kolonihager. Honning produseres av biene på taket og grønnsakene og urtene er kortreiste.

Hvor skal Strømsø?

Det var en nydelig, solrik dag og familien var ute i en av de mange blomsterrike parkene i byen. Barna lekt i lekeparken mens de voksne skravlet rundt koselige bord mens «grillmester Bob» serverte veganer-retter på løpende bånd til både stor og små, to- og firbeinte.

Ja, og parkene var rene. Strømsø hadde blitt Norges minst forsøplete område.

Ja, og parkene ble også brukt som steder for kultur. Det er konserter i paviljonger med korps og lokale unge rappere møtes til åpen mikrofon.

Ja, og parkene hadde små kafeer og aktiviteter for barn og unge. Sykehjem ligger fint til og alle får den hjelpen som de trenger.

Om til år går gjennom en bydel der mennesker i alle farger og aldre beveger seg stolt gjennom gatene. De møter hverandres blikk og har steder å være sammen og møtes. Blant annet Strømsø kirke er åpen døgnet rundt og grupper og enkeltmennesker av alle livssyn, alle for å komme sammen, snakke sammen, ha yogapraksis, spille konserter og tenne lys.

Ja, og tar vare på barn og unge med forskjellige aktiviteter. De eldre må ha tilbud, små parker, kafeer og et godt tilbud på sykehjemsplass.

Ja, og både barn og ungdom er glade, smiler og lever gode liv her på Strømsø. De bor i trygge hjem, med gode nabolag som bryr seg – og med masse spennende aktiviteter å være med på!

Ja, og nye leiligheter som bygges i området er tilrettelagt til barnefamilier.

Denne gangen velger vi å ta turen langs elva og oppleve den nye bordgang. Det var deilig å være så nært vannet.

Ja, og langs vannet var det mange spennende aktiviteter for både store og små. Barna kunne leke langs vannet i spennende områder som trigget kreativiteten deres.

Ja, og jeg kan ta ferge over fra havna til det nye sykehuset eller Bragernes torg.

Ja, og alle kan gå i fine parker, ryddige og rene.

Ja, og rundt i byen kan man rusle i koselige, godt vedlikeholdte gater (og hus) med spennende butikker, restauranter og parker.

Utvikle møteplasser for barn og ungdom uten store utgifter å betale for foreldre. Små kafeer - få utenfor Strømsø sentrum. Små parker som alle ønsker å gå i.

Ja og så må vi lage gode møteplasser utendørs, for både to- og firbeinte. Og det må alltid være rent og pent, overalt

Ja, og barna får mulighet til å utforske kreativitet i grønne parker, små lommeparker.

Ja og det var også aktivitetsparker ute for eldre mennesker. På Strømsø så er eldre mindre i leilighetene sine og mer ute. Blant annet så finnes det ingen brøytekanter på vinteren man ikke kommer over tid et hele tatt!

Strømsø om 20 år er et sted der det globale er det normal. Alle finner tilbud som er relevante for dem.

Folk på Strømsø bor her, jobber her og går på skoler, handler og har mange fritidstilbud.

Det gjenspeiles i gatene, med mye farger, liv og latter.

Ingen er slemme og alle bidrar så god dem kan med det dem kan. To av landslagets beste spillere er fra Strømsø.

På Strømsøområdet er det frodig og grønt, med parker, deleplasser, kafeer og en elvepromenade der folk i alle aldre liker å være etter skole og arbeid…

Ja, og det er alltid mange folk av alle aldre ute i gatene. Det er mye liv og lyd (god lyd) – ikke støy.

Det er en enorm dugnadsånd og folk bruker gjerne kvelden på å være trener, vaktmester og ekstralærer.

Ja, og nyinnflyttede synes det er lett å få info om tilbud for barn og voksne. Det er mindre biltrafikk og enkelt og billig å bruke kollektivtransport. Fra Tangenkaia til Union ++ kan man kjøre med elferge. Mange turister kommer til Strømsø om sommeren.

Man våkner opp i en romslig bolig i flott nyklassisk stil med utgangspunkt i den gamle Strømsøstilen. All trafikken går over hodene våre på E18 og det er medvind på fortauet fram til jobb og det er like fint å jobbe som å danse.

Ja, og etter jobb svinger vi innom markedet og kjøper litt grønnsaker og en boks med varm, vietnamesisk middag. På kvelden går vi ut med koppen og møter naboene under E18 broen.

På felles møteplasser er det veksthus og dyrkekasser der man kan dyrke blomster, grønnsaker, urter og bær. Her er det godt å være og man føler seg ikke ensom.

På kvelden er det trygt å gå hjem til boligen, og man går en omvei. På veien møter man flere kjente fjes som lår av en prat.

Om 20 år oppleves det tryggere å bevege seg rundt på Strømsø. Det er lyst langs alle gang- og sykkelveier, det er flere gang- og sykkelveier, der er mindre gateparkering, færre biler og lavere fart og lys i alle butikkvinduer.

Ja, og det er flotte parker overalt og togene går alltid på tiden. Arealeffektive og store ledige lokaler for alle nye forretningsideer.

Ja, og man kan trygt sende barna sine til fotballløkka eller skateparken. Mange bruker kvelden til å fiske langs elven, der man også kan kjøpe mat og drikke.

Bydelen har plass til et mangfold av beboere, småbarnsfamilier, unge voksne, studenter, enslige, eldre - mange nasjonaliteter. Kunstnere har lagt sin elsk på bydelen og her finner du workshoplokaler, gallerier, gatekunst og skulpturer. Strømsø blir et ettertraktet sted og folk flytter hit fra hele landet (verden )og mange studenter, familier elsker bydelen sin og er stolte av Strømsø.

Fortelling

Strømsø og menneskene som bor der har tatt elva tilbake. Det er grønne lunger som fører oss mot en ren og sildrende Drammenselv.

Ja, og folk padler kajakk og spiser piknik ved elva. Jeg kan sykle helt fra Glassverket til togstasjonen langs elva.

Ja, og det er rent og pent overalt, og man kan sette seg ned både på benker og ved bord og i gresset uten å være redd for klærne.

Ja, og det er mange andre aktivitetssteder hvor alle kan møtes, spille sjakk eller sparke ball.

Fjordbyen, sykehuset og Tangen er koblet sammen med gang/sykkelbru,

Ja, og videre gjennom Strømsø til tursti/ g/s-vei videre vestover. Viktig at andre som ikke bor i området kan komme og bli kjent med alt Strømsø har å tilby av miljø, butikker, kultur.

Ferge langs vannet, innbyggere den frakter til byen kan ikke sammenlignes, her er det andre trakter.

Ja, og små bedrifter møter store. Mangfold står sentralt, det moderne møter gammelt.

Og sammen nyter de bylivet og det rike kulturlivet Strømsø har å by på om kvelder.

Kontakt

Har du spørsmål om områdeutviklingsstrategien eller om deltakelse på samskapingsmøtene, kontakt: