Serveringstips: Alle spisegjester bør være klare når maten skal serveres. Benytt eget serveringsutstyr, gjerne med varmeplate under. Forvarmet tallerken bør benyttes til både buffet og tallerkenservering. Maten legges over på forvarmet tallerken. Maten serveres på en delikat og presentabel måte. Pynt gjerne litt ekstra med salat, sitron, persille, tomat og lignende der dette passer.

Oppvarming

Sett maten på én, to eller tre rister inne i ovnen.
Pass på at det er mest mulig luft mellom hver rist.
Det er plass til åtte porsjoner med full middag med suppe per ovn.
90 min. før servering
Sett ovnen på ca. 95–105 °C varmluft (aldri mer enn 110 °C).
Det skal alltid benyttes varmluftsprogram (kun vifte).
NB! Tykke produkter tar lengre tid enn tynne og bør derfor settes inn i ovnen noe tidligere enn 90 min før servering.
45–55 min. før servering
Kontroller temperaturen. Utfør kontrollen i den tykkeste delen av produktene og kontroller minst to steder per produkt.
Supper og sauser bør ristes før kontroll slik at innholdet blander seg bedre.
Grøt, lapskaus og gryteretter er de tyngste produktene å varme opp og bør derfor kontrolleres grundig.
35 min. før servering
Potetene settes i ovnen.
Når alle produktene har en kjernetemperatur på minimum 72 °C eller høyere, kan ovnen settes ned til 70–75 °C med varmluft frem til servering.
Serveringstemperatur skal alltid være minst 60 °C.