5-års klubb: – Dette er gull for oss

Å være fem år er spennende. Da er man førskolebarn, og dagene telles ned til skolestart, ny sekk og nytt penal. Men det kan også være litt skummelt å begynne på skolen, derfor har Knutepunkt Strømsø nå etablert 5-års klubb.

Barn ligger på sakkosekker i gynsalen på KNutepunkt Strømsø og ser på film
BILDE: Lek, film, aktiviteter og sosialt samhold på femårsklubb i gymsalen på Knutepunkt Strømsø.

For å gjøre overgangen fra barnehage til skole tryggere, både for barn og foreldre, har Knutepunkt Strømsø nå etablert Strømsø 5-års klubb. Dette er i første omgang en klubb for førskolebarna som begynner på Danvik skole høsten 2023.

Førskolebarna møtes en gang i måneden, og blir kjent på tvers av barnehagene i området. På den måten gir dette en tryggere overgang mellom barnehage og skole.  

– Dette er gull for oss, for i sønnen vår sin barnehage er han den eneste som skal begynne på Danvik til høsten” sier en av fedrene.

– Det er klart han er litt sjenert i starten, men når vi skal møtes hver måned, helt fra september til juni så gir det han en god mulighet til å få nye venner allerede før skolestart

Engasjerte og positive

Alle barna som tilhører Danvik skolekrets har fått invitasjon i posten om tilbudet, og på første treff 29. September møte 17 barn opp i den nyoppussende gymsalen på Knutepunkt Strømsø.
 Det er et HOPPELSOTT her, ropte barna i kor da de kom inn i salen.

Det er klart man må ha hoppeslott på kick off til 5-års klubben, sier Stine Brastad Blekkan.

Hun er fagleder for kultur og innbyggertorg på Knutepunkt Strømsø, og har god erfaring med fem-års klubb fra sitt hjemsted.

Barn finner hverandre uansett, så jeg tenker dette er nesten aller viktigst for foreldrene. Tenk så fint å ha sett ansikter før når man kommer på første foreldremøte, og det å ha noen å gå bort til på første bursdag. Det er ikke like lett for alle. Men når man har tilbrakt to timer sammen en gang i måneden, så blir det mye enklere, mener Brastad Blekkan.

Hun forteller at flere foreldre fant hverandre fort på det første treffet, og litt etter litt var det flere som håndhilste og tok turen bort til en de ikke kjente.

Jeg opplever foreldrene som veldig engasjerte og positive. Flere har gjort en skikkelig innsats med å få flere barn fra sin barnehage. Det ser man jo når det går fra 17 til 27 barn på to treff, sier Brastad Blekkan.

 

Halloween-verksted

Hvert treff skal inneholde en aktivitet, og foreldrene skal være med.

I oktober hadde sto Halloween-verksted på programmet, og alle barna lagde flotte lykter og edderkopper. I november blir det kino i gymsalen og i desember blir det juleverksted.

Lokale foreningene er også med på laget, og både Skiold og Drammen Slalomklubb skal ha opplegg for barna etter jul. Tilbudet er gratis. Det finansieres av Strømsø2030, men målet er at etter noen år skal dette være selvdrevet av foreldrene.

I år startet vi forsiktig med en skole, for å se om det var interesse. Men vi håper at å ha ressurser til å få dette i gang både for Danvik og Brandengen skoler på sikt, sier Blekkan.