Fysisk aktivitet

Å sitte for mye stille kan gi helseplager. Derfor er det viktig å benytte alle muligheter som byr seg til å være aktiv! 

Sist endret:

Nye tall fra FHI viser at 80% av oss sitter åtte timer eller mer hver dag. Det anbefales at vi har minst fem timer med aktivitet i uken for å motvirke skadene for mye stillesitting kan føre med seg.

Og hvert minutt teller.  

Trening er bra for hele kroppen 

All aktivitet er bedre enn ingenting. Det gjør en forskjell om du tar sykkelen i dag, selv om du kjørte i går- eller om du går trappa i stedet for å ta heisen på jobb.  

Fysisk aktivitet er bra for hjerte, blodomløp, blodsukker og for psyken. Fysisk aktivitet forebygger også flere typer kreft og demens og gir flere friske leveår. I tillegg er det også sykdommer som kan behandles med trening.

Visste du for eksempel at trening er den beste behandlingen for høyt kolesterol, diabetes type 2 og høyt blodtrykk? For mange kan trening gjøre at man slipper tablettbehandling ved disse tilstandene. Og det beste er at trening ikke har noen dårlige bivirkninger.   

Ikke glem styrketrening 

Styrketrening kan forebygge mange plager og sykdommer, men også behandle lidelser i muskel- og skjelett. Også her teller hvert minutt.

Kanskje kan du ta noen knebøy mens du pusser tenner, situps foran TV-en og noen push- ups før du legger deg?   

Kom i gang! 

Det vanskeligste er ofte å komme i gang. Vi vil oppfordre til å starte i det små. Ikke sett for høye mål, og benytt de mulighetene som byr seg. Det aller viktigste er å ikke gi opp bare fordi du ikke fikk til målet du satte deg i går. Hver dag har med seg nye muligheter!  

Les mer her: Vaksne sitt for mykje stille og er for lite fysisk aktive - FHI