Quo vadi

Sist endret:

Verket

  • Kunstner: Solveyg W. Schafferer
  • Tittel: Quo vadis
  • Materiale: Bronse

Kunstneren

Quo vadis, 1975-1978 Bronse Schafferer var tidlig interessert i psykologi, naturvitenskap, arkeologi, universum, religioners myter og ritualer og esoteriske emner. Alle hennes skulpturer har et innhold hentet fra hennes egen virkelighet, sider av hennes vesen og opplevelser på det ytre og det indre plan. Quo vadis, laget mellom 1975 –1978, representerer en ny fase i hennes virke som billedhogger da hun prøve å gi utrykk for en indre virkelighet.

Solveyg W. Schafferer (født 4. april 1928 i Østerrike) er utdannet fra Kunstskolen i Trondheim (1950) og Statens kunstakademi (1955). Hun er også cand.philol. fra Universitetet i Oslo i religionshistorie (1998). Hun debuterte på Høstutstillingen i 1951.

Hennes skulpturer er innkjøpt av offentlige og private instanser over hele landet. I 1959 flyttet hun inn i kunstnerkolonien Trolltun på Bøler etter å ha laget kunst på en 18 kvadratmeter stor hybel i Pilestredet. Det ga henne unike muligheter til å lage større skulpturer. I dag har hun over 100 verk plassert rundt om i Norge. Hun er særlig kjent for sine skulpturer med hverdagslige motiver i en lett forenklet figurativ stil. Hennes mange skulpturer av barn har blitt veldig populære og mange av den befinner seg i borettslag rundt omkring.