Triztan Vindtorn poesipris

Øyvind Rimbereid vant Triztan Vindtorn poesipris i 2023. Nå er nominasjonene for prisen for 2024 klar. Og de nominerte er...

Sist endret:

2024

De nominerte til Norges største poesipris 2024 er Steinar Opstad, Jo Eggen og Mona Høvring.

Triztan Vindtorn poesipris ble etablert av Drammen kommune i samarbeid med Aschehoug Forlag og Den norske Forfatterforening. Prisen ble første gang delt ut i 2013. Den skal gå til en nålevende forfatter med stor betydning for norsk poesi. Prisen er på 100 000 kroner.

2023

De nominerte til årets pris var Torild Wardenær, Gunnar Wærness og Øyvind Rimbereid.

Vinneren ble offentliggjort torsdag 23. mars på en festforestilling i Drammensbiblioteket.

Om prisen

Se hvem som har vunnet prisen tidligere og se hva statuttene sier om hvem som kan få prisen.

Triztán Gyldenløwe Vindtorn (født 31. juli 1942 i Drammen, død 4. mars 2009), tidligere navn Kjell Erik Larsen, Kjell Erik Vindtorn og Triztán Vindtorn (fra 1999), var en norsk surrealistisk lyriker og artist.

Han debuterte i 1970 med samlingen Sentrifuge. Vindtorn var også kjent utenfor Norges grenser og høstet applaus for sine diktopplesninger i Mexico, USA og Japan. I Tyskland er hans dikt utgitt på plate. Vindtorn utgav nærmere 30 diktsamlinger siden debuten i 1970. På 80-tallet var han med på å starte gruppen stuntpoetene. Han brøt gjerne med vanlige språklige regler, slik at diktene av og til kan virke «meningsløse». Ofte brukte han viltre ordspill, besjeling av livløse gjenstander og personifisering av abstrakte begreper.

I 2013 ble Triztan Vindtorn poesipris etablert i hans navn.

Kontakt

Har du spørsmål om Triztan Vindtorn poesipris, ta kontakt med:

Anne Kaslegard