Sykkeltilbud i Drammen

I Drammen har du mulighet til å låne en elsykkel, leie elsparkesykkel og benytte deg av bysykler.

På sykkel i Drammen kommer du raskt fram i fine omgivelser. Du kan stoppe akkurat der det passer deg og parkere sykkelen din ved ett av de mange sykkelparkeringstilbudene vi har rundt ved typiske målpunkter. Flere steder kan du kan sykle helt uten biltrafikk, mens andre strekninger jobber vi med å gjøre det tryggere og mer behagelig for deg som syklist. Visjonen er at Drammen skal bli Norges beste sykkelkommune, og det jobber vi med hver eneste dag.

Prøv en elsykkel i to uker fra Elsykkelbiblioteket i Drammen.

Les mer om elsykkelbiblioteket her.

Elsykkelbiblioteket hos Bjørn Myhre Sport i Krokstadelva.

Hvis du ønsker å leie elsparkesykkel i Drammen kommune, må du leie fra en av de private aktørene som tilbyr elsparkesykler i kommunen. Vanligvis vil dette foregå via elsparkesykkeloperatørens app. Kommunen leier ikke ut elsparkesykler.

Innbyggere, interesseorganisasjoner eller andre som har spørsmål om eller innspill til kommunen om elsparkesykler, er velkommen til å ta kontakt med oss.

Aktører som ønsker å leie ut elsparkesykler fra kommunal grunn i Drammen kommune i 2023, må ha avtale med kommunen og følge vilkår vedtatt av Hovedutvalg for tekniske tjenester 20.12.2022. Aktører som ønsker å inngå avtale med Drammen kommune eller har spørsmål knyttet til dette, kan ta kontakt med kommunen.

Kontaktinformasjon: e-post  kommunepost@drammen.kommune.no, telefon 32 04 00 00.

Hvis du ønsker å leie elektrisk bysykkel i Drammen kommune, må du leie fra en privat aktør som tilbyr elbysykler i kommunen. Vanligvis vil dette foregå via operatørens app. Kommunen leier ikke ut elbysykler.

Innbyggere, interesseorganisasjoner eller andre som har spørsmål eller innspill til kommunen om elektriske bysykler, er velkomne til å ta kontakt med oss.

Aktører som ønsker å leie ut elektriske bysykler fra kommunal grunn i Drammen kommune i 2023, må ha avtale med kommunen og følge vilkår vedtatt av Hovedutvalg for tekniske tjenester 20.12.2022. Aktører som ønsker å inngå avtale med Drammen kommune eller har spørsmål knyttet til dette, kan ta kontakt med kommunen.

Kontaktinformasjon: e-post kommunepost@drammen.kommune.no

Sykkelplan

Sykkelplan for Drammen kommune ble vedtatt i kommunestyret 28.09.2021.

Sykkelkart

I kartet finner du de definerte rutene i sykkelnettet. Under «Innhold» i kartet kan du også velge å se hvordan det er tilrettelagt i dag, og hvordan vi tenker at det kan bli i fremtiden. Dette kan være fint til å velge deg hvilken rute du bør sykle fra A til Å.

Buskerudbyen har laget en side med tips til hvor man kan finne ruter, turer og destinasjoner, enten du vil sykle i marka, med ungene på tur til nærmeste lekeplass, sykle til jobben eller bare finne ut smarte og tryggere ruter.

Vi jobber også med et veivisningsprosjekt som skal hjelpe deg som syklist til å bedre kunne orientere deg uten kart.

Turtips

Gjennom Buskerudbysamarbeidet har vi fått laget noen fine turtips fra sykkelsetet. Kartene skal være tilgjengelige fysisk i resepsjonen på rådhuset, og her kan du finne dem digitalt: