Sykkeltilbud i Drammen

I Drammen har du mulighet til å låne en elsykkel, leie elsparkesykkel og benytte deg av bysykler.

På sykkel i Drammen kommer du raskt fram i fine omgivelser. Du kan stoppe akkurat der det passer deg og parkere sykkelen din ved ett av de mange sykkelparkeringstilbudene vi har rundt ved typiske målpunkter. Flere steder kan du sykle helt uten biltrafikk, mens andre strekninger jobber vi med å gjøre det tryggere og mer behagelig for deg som syklist. Visjonen er at Drammen skal bli Norges beste sykkelkommune, og det jobber vi med hver eneste dag.

Prøv en elsykkel i 12 dager fra Elsykkelbiblioteket! 


Er du usikker på om elsykkel kan være noe for deg?

Hos Bjørn Myhre i Krokstadelva har du mulighet til å prøve en elsykkel i inntil 12 dager.  
For mer informasjon om tilbudet, se Buskerudbyens infoside: https://buskerudbyen.no/tilbud-og-muligheter/elsykkelbibliotek/

Hvis du ønsker å leie elsparkesykkel i Drammen kommune, må du leie fra en av de private aktørene som tilbyr elsparkesykler i kommunen. Vanligvis vil dette foregå via elsparkesykkeloperatørens app. Kommunen leier ikke ut elsparkesykler.

Innbyggere, interesseorganisasjoner eller andre som har spørsmål om eller innspill til kommunen om elsparkesykler, er velkommen til å ta kontakt med oss.

Aktører som ønsker å leie ut elsparkesykler fra kommunal grunn i Drammen kommune i 2024, må ha avtale med kommunen og følge vilkår vedtatt av Hovedutvalg for tekniske tjenester 21.12.2023. Aktører som ønsker å inngå avtale med Drammen kommune eller har spørsmål knyttet til dette, kan ta kontakt med kommunen.

Kontaktinformasjon: e-post  kommunepost@drammen.kommune.no, telefon 32 04 00 00.

Hvis du ønsker å leie elektrisk bysykkel i Drammen kommune, må du leie fra en privat aktør som tilbyr elbysykler i kommunen. Vanligvis vil dette foregå via operatørens app. Kommunen leier ikke ut elbysykler.

Innbyggere, interesseorganisasjoner eller andre som har spørsmål eller innspill til kommunen om elektriske bysykler, er velkomne til å ta kontakt med oss.

Aktører som ønsker å leie ut elektriske bysykler fra kommunal grunn i Drammen kommune i 2024, må ha avtale med kommunen og følge vilkår vedtatt av Hovedutvalg for tekniske tjenester 21.12.2023. Aktører som ønsker å inngå avtale med Drammen kommune eller har spørsmål knyttet til dette, kan ta kontakt med kommunen.

Kontaktinformasjon: e-post kommunepost@drammen.kommune.no

Sykkelplan

Sykkelplan for Drammen kommune ble vedtatt i kommunestyret 28.09.2021.

Sykkelkart

For å få fram sykkelnettet, velg Samferdsel og deretter Sykkelnett, i menyen til venstre. Hvis du trykker på ulike strekninger av sykkelnettet får du opp informasjon om dagens tilrettelegging, fremtidig ønske om tilrettelegging og om det er definert som hovednett, lokalnett, turvei eller om det ligger en lenke som skal være med i fremtidig planarbeid.

Buskerudbyen har laget en side med tips til hvor man kan finne ruter, turer og destinasjoner, enten du vil sykle i marka, med ungene på tur til nærmeste lekeplass, sykle til jobben eller bare finne ut smarte og tryggere ruter.

Vi jobber også med et veivisningsprosjekt som skal hjelpe deg som syklist til å bedre kunne orientere deg uten kart.

Turtips

Gjennom Buskerudbysamarbeidet har vi fått laget noen fine turtips fra sykkelsetet. Kartene skal være tilgjengelige fysisk i resepsjonen på rådhuset, og her kan du finne dem digitalt: