Gir gratis sykkelservice på skolene

Buskerudbyen har så langt fikset over 1500 barnesykler helt gratis – og flere skal det bli! Forrige uke fikk Konnerud skole besøk. Denne uken er det Fjell skole som står for tur.

Sist endret:

Mann holder en sykkel som skal repareres med fire elever som ser på rundt. Ute under et telt.
FIKSER SYKLER: Buskerudbyens sykkelreparatør Marius Kvederis og elever. F.v: Emmalinn Gilhus Aasen, Nargis Rasoly, Tuva Wang Nilsen og Amadeus B. Kildebo.

Buskerudbyens sykkelreparatør besøker stadig nye skoler, og gjør små reparasjoner mens barna er i klasserommet. Service og bytte av enkle slitedeler er inkludert. Målet er å sikre at så mange barnesykler som mulig kan trille trygt framover.

– Etter å ha vært rundt på mange barneskoler, har vi sett at det er mange barnesykler som dessverre ikke er i så god stand. Det har vi lyst til å gjøre noe med. Derfor satte vi i gang med å fikse sykler i skolegårdene for et par år tilbake, sier Trond Solem, prosjektansvarlig for sykkel i Buskerudbysamarbeidet.

Før du setter deg på sykkelen, bør den være trafikksikker. Bremser, gir og reflekser må være i orden. Lys er påbudt både foran og bak på sykkelen hvis du skal på tur i mørket. Dette gjelder sykler både for voksne og for barn. Kanskje ikke alle er like oppmerksomme på det.

Har gjort over 1500 barnesykler tryggere

Prosjektet har hatt litt ulike former siden oppstarten, men totalt er altså litt over 1500 barnesykler gjort mer trafikksikre og trygge. Nå er Barnas sykkelservice inne i sin siste uke før vinteren, men det er mulig å booke tid til våren.

– Barnas sykkelservice har blitt tatt veldig godt imot på skolene som er besøkt, både av elever, foreldre og ansatte. Ikke krever det mye innsats av skolene heller, så det er nevnt, sier Trond Solem.

Mange skoler har fått besøk

Skolene som er med på ordningen sender ut beskjed til foresatte om hvilken dag Barnas sykkelservice kommer på besøk, og så er det bare å booke plass. Er det sykler som har behov for større reparasjoner, får eleven med seg en lapp med utfyllende informasjon hjem. Da må foreldrene selv sørge for at sykkelen blir reparert.

Noen av skolene som så langt har fått besøk i Drammen kommune: Åsen, Åskollen, Konnerud, Bragernes, Krokstad og Børresen. I tillegg har Drammen videregående skole fått besøk.

Barnas sykkelservice har også deltatt på Barnas dag på Knutepunkt Strømsø og Globusfestivalen.

Skoler som vil ha besøk av Barnas sykkelservice, kan ta kontakt med: trond@buskerudbyen.no