Rekordmange nye lærlinger

For andre året på rad setter kommunen rekord i antall nye lærlinger. Mandag kunne ordfører Monica Myrvold Berg ønske hele 78 læringer velkommen til sin første dag i kommunen – fem flere enn i fjor.

Det var forventningsfulle og spente lærlinger som møtte opp til en felles velkomstdag. Her fikk de informasjon om blant annet rettigheter og plikter som arbeidstakere. For mange av de yngste lærlingene var dette det første møtet med en arbeidsgiver, mens andre har vært i arbeidslivet i andre yrker og har dermed med seg verdifull erfaring. Faktisk spenner alderen på lærlingene fra 16 til 58 år. Dette er med andre ord livslang læring i praksis!

– Drammen kommune er heldige som kan ønske velkommen til så mange flinke lærlinger! sa ordfører Monica Myrvold Berg da hun møtte lærlingene.

I år starter 45 lærlinger innen helsefag, 19 lærlinger innen barne- og ungdomsarbeid, ti lærlinger kommer fra «Menn i helse». Det er også lærlinger innen service- og administrasjon samt mediedesign.

– Drammen kommune er en stor og attraktiv lærebedrift som har mange spennende muligheter for utvikling og læring gjennom utdanning. Drammen kommune er en god og solid arbeidsplass. Vi skal gjøre vårt beste for at dere får en myk og trygg inngang i arbeidslivet, fortsatte Myrvold Berg.

Antallet søkere til yrkesfaglige utdanninger øker også i år. Ordføreren er glad for at stadig flere ønsker å bli fagarbeidere.

– Dere har valgt fremtidsrettede fag. Mange arbeidsoppgaver kan effektiviseres og rasjonaliseres bort. Men uansett hvor avanserte datamaskinene blir, og uansett hvor effektiv tjenesteproduksjonen blir, så vil det alltid være behov for mellommenneskelig kontakt. Den kan aldri erstattes, sa Myrvold Berg.

Ordføreren står foran lærlingene i et auditorium
BILDE: – Senk skuldrende og ikke vær for hard mot deg selv! Kollegene dine har vært der du er og vet hvordan du har det, var blant rådene ordføreren ga til kommunens nye lærlinger.