Nye stjerner på Brandengen skole

Sist uke ble nye stjerner avduket i det nye bygget på Brandengen skole. Rektor Gro Tveten avduket kunstverket til kunstner Ingrid Solvik.

Ingrid Solviks kunst på Brandengen skole er interaktivt og binder sammen det utvendige atriet med SFO på innsiden. Det ligger et langt rep tilgjengelig på innsiden som henger sammen med en skapning som sitter i en eske på utsiden. Hvis man drar hardt i repet vil man umiddelbart tenne lysene i flere stjerner på utsiden – og jo hardere man drar jo sterkere lyser stjernene.

Nå er kunstverket tilgjengelig for elever, lærere, foreldre og andre som måtte komme innom skolen.  

Kunst-stjerner henger i luften på Brandengen skole.
STJERNER: Kunstverket lyser opp på Brandengen skole.

«Bare stjerner»

Atriet går over flere etasjer og stjernene binder på den måten sammen alle de tre første klassetrinnene og forteller noe til alle som går på skolen og noe som rektor Gro Tveten stadig sier: «På Brandengen skole går det bare stjerner».

Tveten avduket kunstverket iført sin stjernekappe. Her har alle barna ved skolen laget sin egen stjerne der det står deres egen drøm på. Ingrid Solvik har tatt utgangspunktet i dette og skapt et nydelig univers der barna selv kan hjelpe frem stjernene til å skinne.

Skolen er utvidet

Brandengen skole ble bygget i 1914 av Arnstein Arneberg (1882-1961) som blant annet har tegnet Oslo Rådhus. Skolen har de senere årene blitt betydelig utvidet. I 2019 sto flerbrukshallen ferdig og i høst var resten av nybygget ferdig. Her flyttet de tre yngste klassetrinnene inn etter sommeren, i tillegg til lokaler for velkomstklasser og SFO, spiserom og arbeidsrom for lærere. Det er også kontor for helsesykepleier og en aula.

Sist uke var det altså avduking av et nytt kunstverk av Ingrid Solvik (f.1986) som har sin utdannelse fra Den norske filmskolen på Lillehammer i 2012 og en master fra ESARQ UIC, Barcelona i 2016. Felles for arbeidene til Ingrid Solvik er at de gjerne er romlige og kroppslige, og de inviterer til tilskueren inn til poetiske universer – underlige fremtids- og fantasilandskap, skriver Norsk billedhoggerforening.

Et kunstverk utenfor Brandengen skole. En torso av et  "utenomjordisk" vesen som lyses opp nedenfra.
INTERAKTIVT: Trekker man i tauet på innsiden vil lysene på utsiden tennes.