Siste sjanse for å se fotoutstillingen "Ett år med krig i Europa"

Den store fotoutstillingen «Ett år med krig i Europa» ble åpnet offisielt av ordfører Monica Myrvold Berg onsdag formiddag. Uteutstillingen viser hva Aftenpostens fotografer har dokumentert fra krigen i Ukraina det siste året.

dame og mann står foran et av bildene i utstillingen
Stein J. Bjørge forteller om et av bildene han har tatt til ordfører Monica Myrvold Berg.

-  Det viktigste i den tiden vi er i nå er dette med samtidsdokumentasjon og troverdighet. Derfor er det så viktig for oss å være tilstede. Vi ser det med egne øyne og dokumenterer det som faktisk skjer. Dette er virkeligheten slik den faktisk er, sa Stein J. Bjørge, en av fotografene fra  Aftenposten som har tatt bildene i utstillingen.

Utstillingen er altså laget av flere fotografer og journalister fra Aftenposten, som har jobbet med det siste årets hendelser i Ukraina. Den består av bilder tatt i Ukraina, Polen, Russland og Norge.

Under hvert av bildene i utstillingen er det tekster som forklarer bildene på norsk og engelsk, og i tillegg kan man scanne en QR-kode for å finne artikkelen bildet ble brukt i. 

Visuell leder i Aftenposten, Monica Strømdahl, beskriver utstillingen slik: «Den fokuserer på menneskene som er påvirket av krigen, de som flyktet, de som ble igjen, de som skal starte livet på nytt i et land og de som opplever at deres land har gått til angrep på nabolandet. I tillegg inviteres publikum til å lese historiene bak bildene.»

oversiktsbilde av fotoutstillingen ed ypsilon i bakgrunnen
Fotoutstillingen som åpnet på Union onsdag står til 30. mars.

Ordfører Monica Myrvold Berg åpnet utstillingen klokken 10.00 onsdag 22. mars. Hun var glad Drammen ble spurt om å vise utstillingen.

- Selvsagt ønsket vi å vise denne utstillingen. Disse bildene forsterker det ufattelige med denne krigen og bildene gjør at vi føler at krigen kommer enda nærmere på oss, sa ordfører Monica Myrvold Berg etter å ha sett bilde sammen med fotograf Stein J. Bjørge.

Utstillingen ble først åpnet på Aker Brygge i Oslo siste uken i februar, og er blitt vist i Lilletrøm. Onsdag åpnet vandreutstillingen altså i Drammen, nærmere bestemt utenfor biblioteket på Union Brygge, ned mot elva. I Drammen blir utstillingen stående til og med tirsdag 28. mars, før den reiser videre til Kristiansand, Stavanger og Bergen.

Bilde som viser kvinne med skader i ansiktet etter krig.
Foto: Aftenposten