Trude Andresen innstilt som ny kommunedirektør i Drammen

Trude Andresen er innstilt som ny kommunedirektør i Drammen kommune. Hun er i dag kommunedirektør i Indre Østfold kommune.

Trude Andresen
BILDE: Ordfører Monica Myrvold Berg (t.v.) mener Trude Andresen er den beste kandidaten til å bli Drammen kommunes nye kommunedirektør fra 1. august 2023. FOTO: BUSKERUDBYEN

– Det er et enstemmig ansettelsesutvalg som går inn for Trude Andresen som ny kommunedirektør i Drammen. Vi har hatt en svært dyktig rådmann i Elisabeth Enger i oppstartsårene for Drammen kommune, og nå mener vi å ha funnet den beste arvtakeren til å lede og utvikle kommuneadministrasjonen videre, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Hun har ledet ansettelsesutvalget for ny kommunedirektør. Utvalget har også bestått av Lina Strandbråten (Ap), Kjell Arne Hermansen (H) og Ulf Erik Knudsen (Frp), i tillegg til Laila Evensen (Fagforbundet) og Kristin Høibakk (Utdanningsforbundet) som representanter for de ansatte.

– Kjenner Drammen godt

Ansettelsesutvalget har vurdert flere gode kandidater til kommunedirektørjobben. Ett av kriteriene som har vært tillagt stor vekt underveis i rekrutteringsprosessen, er erfaring som kommunedirektør.

– Trude Andresen har vært kommunedirektør siden 2015 og har både erfaringen og de nødvendige kvalifikasjonene. I tillegg kjenner hun både Drammen og drammensregionen veldig godt, og hun er opptatt av å utvikle Drammens posisjon som regionsentrum. Så vi er sikre på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben som kommunedirektør, sier ordfører Monica Myrvold Berg.

Trude Andresen var kommunedirektør i Øvre Eiker kommune i over sju år før hun begynte i Indre Østfold kommune. Andresen som er bosatt i Lier, er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen. Hun har jobbet i kommunesektoren siden 2002, og før hun ble kommunedirektør i Øvre Eiker, hadde hun flere sentrale stillinger i KS som er kommunesektorens interesseorganisasjon.

Behandles i kommunestyret 28. mars

Elisabeth Enger går av som rådmann i Drammen kommune 31. juli, og ansettelsesutvalgets mål har hele tiden vært å ha en ny kommunedirektør på plass fra 1. august.

– Nå tyder alt på at vi klarer dette, og det er vi veldig godt fornøyde med, sier ordføreren.

Kommunestyret skal behandle ansettelsen av ny kommunedirektør i sitt møte tirsdag 28. mars.