Åpnet BUA i Mjøndalen

Det nye lokalet er stappfullt av sports- og friluftsutstyr, som du kan leie helt gratis.

Sist endret:

Skøyter, ski, hjelmer, tursekker, akebrett, fiskestenger, hengekøyer, bilstoler, frisbee, stormkjøkken, redningsvester, soveposer.. Lista over hva du kan leie helt gratis hos den nye BUA i Mjøndalen er veldig lang. 

Torsdag ble den nye utstyrsboden åpnet. Bod blir forresten litt for beskjedent å kalle det. BUA i Mjøndalen er et romslig lokale med flere egne rom, stappfullt av utstyr.

Ordfører Kjell Arne Hermansen klippet sin første offisielle snor og hadde mange gode ord å si om det nye tilbudet.

– Dette er en berikelse for nærmiljøet her, sa han blant annet. 

Mann i dress med ordførerkjede rundt halsen.
ÅPNET: Ordfører Kjell Arne Hermansen roste BUA-tilbudet.

Masse nytt utstyr

Selv om BUA er ny i Mjøndalen, har innbyggerne kunnet leie utstyr tidligere også. Da har utstyrsboden holdt til i ungdomsklubben Down Under. Det nye nå er at utstyret og ansvaret er flyttet til Knutepunkt Mjøndalen og innbyggertorget i kommunen. Det ligger i Gamle Rådhusgata 2. 

Ikke minst er det kjøpt inn masse nytt utstyr som gjør tilbudet enda bedre. 

Går man inn i det nye BUA-lokalet, blir man ikke bare møtt med friske farger, men også et drøss av utstyr langs veggene. I ett rom står langrennsskiene oppstilt i alle mulige høyder, mens skiskoene står tett i tett i en hylle langs veggen. I et annet rom er slalåmskiene hengt opp, med staver og støvler like ved.

Jonas Berthelsen Apeland i Innbyggertorg i kommunen har vært prosjektansvarlig for BUA i Mjøndalen. Han forteller at de har planer om å få på plass enda mer utstyr.

– Det skal dekke helårsbehovet. 

Alle kan leie utstyr

En som smilte bredt under torsdagens åpning, var Stein Frykberg. Han ble nylig ansatt for å holde BUA åpent på kveldstid. På dagtid er det ansatte i Innbyggertorg som har ansvaret for driften. 

Leder for Innbyggertorg, Annette Stenseng, pekte på at utlånstjenesten inkluderer alle. Hun trakk også fram fordelen av at utstyrsboden allerede er godt etablert i nærmiljøet. Den første åpningsdagen var det 25 utlån, så mye tyder på at BUA kommer til å bli populært å bruke. 

– Dette er nært og tilgjengelig for innbyggerne våre, sa Stenseng. 

Mann smiler til kamera lent over en arbeidsbenk med slalåmski. Rundt han i rommet henger det mange slalåmski og står slalåmstøvler.
GLEDER SEG: Stein Frykberg ble nylig ansatt til å drifte BUA på kveldstid i Mjøndalen. Han kan mye om utstyr, og vet blant annet hvordan han skal justere bindingene etter vekt.

Som nevnt er BUA mye mer enn bare utleie av ski og skøyter. Skal du ha barnebursdag kan det være fint å leie utstyr i BUA. Da kan du for eksempel la barna spille frisbeegolf, ved å låne en haug med frisbeer og egen kurv helt gratis. Eller du kan låne en stor, oppblåsbar madrass som ungene kan få leke og turne på. 

Har du aldri sovet i hengekøye før, men vil teste? Da kan du låne utstyr til overnattingsturen gratis hos BUA. Eller har du ikke egne skøyter, men har blitt invitert med en lørdag? Da kan du leie nyslipte skøyter. Eksemplene er mange, og utstyret er med på å gjøre aktivitet mulig for alle. 

Les mer om hvordan du leier utstyr og info om BUA Mjøndalen her.

Åpningstider

Åpningstidene er 

  • Tirsdag 12–19
  • Onsdag 12–15
  • Torsdag 12–20
  • Fredag 12–15

Kommunen drifter også BUA i Svelvik. Les mer om tilbudet i Svelvik her.

Også på Skattkammeret på Strømsø, som drives av Kirkens bymisjon, kan du leie sports- og friluftsutstyr helt gratis. Les mer om Skattkammeret her.