Tema:

Flommen

Redusert fare langs elva

Det er ikke lenger større fare etter flommen i august. Men innbyggere bes fremdeles om å melde inn om de ser hull og utglidninger langs elva.

Fjerner flomvernet

Vannstanden og vannføringen i Drammenselva har sunket betydelig den siste uka. Nå starter nedriggingen av flomvernet som er satt opp langs elva.

Ministere fikk se at flomforebygging virker

Onsdag besøkte olje- og energiminister Terje Aasland og kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik Krokstadelva og Mjøndalen. Der fikk de en orientering om flommen og flomsikringstiltakene som er gjennomført de siste årene.

Flomtoppen er nådd

Tidligere prognoser tilsa at elva skulle stige til ca. 3,5 meter, noe som var mer enn flomvernet kommunen har satt opp ville tåle. Nå tyder alt på at flomtoppen ble nådd med 3,24 meter tirsdag morgen.

- Takk for innsatsen

Kong Harald og dronning Sonja besøkte fredag Mjøndalen i forbindelse med flommen. Kongen takket myndigheter og frivillige for innsatsen for å gjøre konsekvensene av flommen minst mulig.

Justis- og beredskapsministeren besøkte Mjøndalen

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl møtte ordfører Monica Myrvold Berg langs elvebredden i Krokstadelva torsdag morgen. Ministeren ser alvorlig på flommen som fortsatt ikke har nådd toppen.

Her kan du hente sandsekker

Bor du nær elva eller andre steder der vannet stiger, kan du skjerme deg noe ved hjelp av sandsekker. Sandsekker kan hentes ved Stryken sandtak, Drammensveien 149.