Utebadet åpner 1. juni

Fra lørdag 1. juni kan du ta med deg familie og venner på utebadet.

Sist endret:

– Vi har som mål å kunne åpne tidlig i juni hvert år, og vi gleder oss til å åpne allerede 1. juni. Vi håper det blir mye bra vær i sommer, sier daglig leder for Drammensbadet, Kristina Vinda.

Mye må gjøres før åpning

Allerede i april startet forberedelsene med å få åpnet utebadet for sesongen. Det er mye som må ordnes før utebadet kan åpne, og blant annet må bassengene tømmes, vaskes og males hvert år. På grunn av malingen, er man avhengig av at det ikke er for vått og kaldt vær.

Mye fint og varmt vær så langt i år, har sørget for at prosessen med å åpne utebadet har kunnet starte tidlig. Det er mye som skal på plass, og vannet i bassenget må renses i rundt to uker før det er helt klart til bruk.

Sommerkortet

Nytt i år er at sommerkortet vil være gyldig fra åpning 1. juni til 31. august – altså i tre måneder. Vanligvis er sommerkortet gyldig i skoleferien (to måneder). 

Sommerkortet er for barn og ungdom i alderen 0-17 år. Med sommerkortet kan barna besøke Drammensbadet så mye de vil i åpningstiden denne perioden, både inne og ute. Kortet kan kjøpes i resepsjonen på badet og foreldre må være med å signere avtalen når det kjøpes. Etter fem badebesøk er kortet «tjent opp», sammenlignet med enkeltbillett.

Pris for sommerkortet i 2024:

  • Barn 0-5 år: 390 kroner
  • Barn/unge 6-17 år: 650 kroner

Barn under 12 år må ha følge med svømmedyktig voksen. Barn født i 2012 kan bade uten voksen – forutsatt at de kan svømme. Vi minner om at all bading skjer på eget ansvar.