Tema:

Attraktive byer og tettsteder

Og de nominerte er…

Forfatterne Steinar Opstad, Jo Eggen og Mona Høvring er nominert til årets Triztan Vindtorn poesipris. 29. januar kan du oppleve de tre på Drammen kulturhus, og 21. mars vil årets vinner bli presentert.

Løft blikket og se all kunsten vår

I Drammen kommune har vi et tusentalls ulike kunstverk ute i det offentlige rom. Det er dine og mine og våre kunstverk. Nå er det aller meste registrert. Løft blikket og se hva vi eier!

Ordføreren deltok på juletre-tradisjon

Ordfører Kjell Arne Hermansen fulgte med da årets juletre til Kiel ble felt på Konnerud. Det er 59. gang kommunen sender et tre til vennskapsbyen i Tyskland.

Drammen er satt på kulturkartet

Mer enn 5 000 publikummere har besøkt 170 arrangementer under Kulturytring Drammen i juni. - Drammen er satt på kartet, sier kultursjef Jorunn Staavi Larsen.

Nå utsmykkes undergangen til Union

Det blir et stort mangfold både i kunstuttrykk, tilhørighet og alder når 18 kunstnere i disse dager jobber med å utsmykke undergangen mellom busstasjonen og Union.

Snart slipper du å lese av vannmåleren selv

Denne våren starter arbeidet med å skifte ut manuelle vannmålere med fjernavleste vannmålere i alle boliger i kommunen. Med fjernavlest vannmåler slipper du å lese av måleren og sende inn forbruket ditt selv.

Gharahkhani og Hætta Isaksen åpner Kulturytring Drammen

Stortingspresident Masud Gharahkhani står for åpningen når Kulturytring går av stabelen i Drammen i juni. For andre gang samles kultur-Norge for å sette kunst og kultur på dagsorden i valgkampen – i kulturlivets svar på Arendalsuka.

Torgisen er stengt

Nedsmeltingen av Torgisen på Bragernes torg startet fredag 23. februar, og isen er nå smeltet bort. Det finnes fremdeles andre muligheter til skøyting.

Har fått støtte til å teste ut utslippsfri anleggsplass

Drammen kommune har fått innvilget til sammen 5,3 millioner kroner fra Miljødirektoratet til åtte klimarelaterte prosjekter i 2022. Når det skal anlegges sykkelvei med fortau i Hermanstorffs gate neste år, kan det derfor skje med utslippsfrie gravemaskiner. Kommunen har også fått støtte til en rekke andre klimaprosjekter.

Nye stjerner på Brandengen skole

Sist uke ble nye stjerner avduket i det nye bygget på Brandengen skole. Rektor Gro Tveten avduket kunstverket til kunstner Ingrid Solvik.

Åpnet utstyrslokale for barn og unge

Det var trangt om plassen i det nye utstyrslokalet da BUA åpnet i Svelvik torsdag. – Et helt genialt konsept, sa Annette Stenseng, leder for Innbyggertorg i Drammen kommune.

Barnehager en del av Kunst rett vest

Kunst rett vest går inn i den siste helgen med fellesutstilling på Fossekleiva og åpne atelierer. Men også barnehagebarn har vært en del av årets Kunst rett vest.

Sommerlykke på sommerskolen

Fire uker med sommerskole er over for denne gang. Ukene har inneholdt lek, aktivitet, læring, sol, sommer og is – pluss mange nye venner og minner for livet.

Fremtidens kunstnere - kan ses på Kunst rett vest

DEMO-kollektivet gir unge kunstnere muligheten til å skape og utvikle sitt kunstneriske talent på veien inn i den profesjonelle kunstverden. I september kan kunsten deres oppleves på Kunst rett vest på Fossekleiva.

Plenklipping og søppeltømming

Når mange trekker til parker og strender kan søppelkasser og toaletter bli fulle. Her har vi samlet litt informasjon om blant annet kommunens rutiner for renhold, tømming og plenklipping i sommer.

Thurmannsvei har åpnet

Thurmannsvei har vært stengt siden rett før påske. I dag kunne turgåere igjen ta i bruk den flotte turveien. Det er fjernet store mengder steinmasser, montert steinsprangnett og rasgjerde.

1,7 millioner til idretten

Åtte idrettslag får til sammen 1 735 000 kroner gjennom Aktive lokalsamfunn. Lagene får midlene for å kunne gi et utvidet tilbud for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået blant innbyggerne.

En satsing på barn og unge på Strømsø

Også i 2022 har regjeringen bevilget 11,6 millioner kroner til områdesatsingen på Strømsø. Områdesatsingen Strømsø 2030 fokuserer i år særlig på barn og unge, kvaliteter i nærmiljøet og å involvere innbyggerne.

Kulturskoletilbud i flere kommunedeler

Fra høsten 2022 vil kulturskolen i Drammen kommune også ha kulturskolesatellitter i kommunedel 3 – Solbergelva, Solbergmoen og Åssiden, samt kommunedel 6 – Strømsø ovenfor Vestfoldbanen. Det ble vedtatt i hovedutvalg for Kultur, idrett og frivillighet 6. april.

Byr opp til enda mer dans

Fra første januar ble Attic en del av Drammen kommune. Det betyr at rundt 900 elever nå er i aktivitet i kommunal regi i dans-, sang og yogasenteret på Sundland – fortsatt i god Attic-ånd.

- Dette er politikk i praksis

Barne- og familieminister Kjersti Toppe besøkte Knutepunkt Strømsø og Galterud skole torsdag formiddag. Hun ble imponert, og mente Drammen har gjort et stort funn.