Ordføreren deltok på juletre-tradisjon

Ordfører Kjell Arne Hermansen fulgte med da årets juletre til Kiel ble felt på Konnerud. Det er 59. gang kommunen sender et tre til vennskapsbyen i Tyskland.

Sist endret:

To menn står ute på vei med snø og smiler til kamera. I bakgrunn løftes et grantre med en stor kranbil.
TRADISJON: Ordfører Kjell Arne Hermansen var med på tradisjonen med felling av juletre. Her sammen med fagleder Torbjørn Bogen i Drammen kommune.

Drammen kommune har en årelang tradisjon med å sende juletre til Kiel. Treet skal som tidligere år stå ved rådhusplassen i den tyske byen. 

– Det er en hyggelig tradisjon, sier ordfører Kjell Arne Hermansen med en kaffekopp i hånda foran bålet. 

Som nyvalgt ordfører er det første gang han er med på fellingen av treet til Kiel. Men for ordføreren er hverken stedet Konnerud eller felling av trær særlig ukjent. Hermansen bodde på Konnerud i mange år, og han forteller at han også har felt noen trær tidligere. 

– Det er godt at det har vært noen netter med kulde nå, så har barnålene fått satt seg, sier han.

Fagleder Torbjørn Bogen i Drammen kommune skryter av ordføreren som har kledd seg i turtøy for anledningen. 

– Det er et stort pluss, spøker han. 

Fem personer står rundt et bål med grantrær rundt. Det er snø på bakken og trærne.
BÅLKOS: Bål, kaffe og boller hører med til tradisjonen.

Trær fra private hager

Treet som er valgt ut til Kiel sto i en hage på Konnerud. 

– Vi har vært så heldige at vi har fått tilbudt et fint juletre fra en privat hage, sier Lise Davanger Häusler i Anlegg, idrett og natur. 

Kommunen feller ikke bare treet som sendes til Kiel, men har også ansvaret for trærne som settes opp på sentrale plasser i kommunen. De største trærne skal stå sentralt på Strømsø, i Mjøndalen, på Bragernes og i Svelvik. 

– Vi har kontroll og har funnet fine trær til alle stedene, sier fagleder Torbjørn Bogen. 

– Stas at det kommer på torget

Det er stort sett privatpersoner som har sørget for juletrær til fellesskapet i år. Det er en vinn-vinn-situasjon, der innbyggere får fjernet et stort tre gratis og kommunen får et fint juletre å sette opp. 

På nabotomta der treet til Kiel ble hentet, står et annet fint tre som også skal felles. Det skal brukes som årets julegran på Bragernes torg. Charles Petersen eier tomta der dette treet står. 

– Jeg synes det er stas at treet skal stå på torget. Jeg er drammenspatriot, så det er gøy å kunne bidra med et juletre, smiler han.

Et stort grantre heises på en kranbil.
SENDES: Treet fra Konnerud skal fraktes med båt til Kiel.