Aktuelt fra kultur

Meld deg på Ung kultur møtes i Drammen 2022

Har du lyst til å vise deg fram på en scene? Eller kanskje lære noe nytt? Da kan du melde deg på Ung Kultur Møtes i Drammen! I år har vi Ung Kultur Møtes en hel uke. Ung Kultur Møtes er for alle unge uansett hvilken kunstform du driver med.

Meld deg på Ung kultur møtes i Drammen 2022

Planlegging av 17. mai 2022 - beskjed fra 17. mai komitèen

Vi er i gang med planleggingen av 17. mai og ser frem til å jobbe tett med våre samarbeidspartnere, alle korpsene, korene og foreningene som vi har med på laget. Koronarestriksjonene lettes litt etter litt og det ser ut til at vi i år kan få lov til å ha en skikkelig 17.mai fest med barnetog og aktiviteter slik vi er vant til fra før pandemien slo til.

Planlegging av 17. mai 2022 - beskjed fra 17. mai komitèen

Åpen Ekneshall

Tilbudet Åpen Ekneshall er fra og med 7. desember for alle elever i Krokstadelva. Krokstad skole og Stenseth skole tirsdager kl. 14.00-16.00 og Eknes ungdomsskole onsdager kl. 14.00-16.00. Det er alltid voksne til stede, og det blir et utvalg av aktivitetsutstyr tilgjengelig. Ingen påmelding, det er bare å komme. Et samarbeid Drammen kommune og I.F. Birkebeineren.

Åpen Ekneshall

Musikkurs på Down Under

Du kan lære å spille gitar, bass, keyboard, trommer og sang. Kursdeltagerne får undervisning i sitt instrument og etter hvert blir de som vil, satt sammen i band. Nye kurs starter opp i uke 3 og er ferdig i uke 23.Det er ikke kurs i vinterferie og påskeferie. Pris kr 1200. For alle i alderen 12 – 20 år.

Musikkurs på Down Under

Førjulsrulling i Nøstedhallen

Fredag 10. desember og lørdag 11. desember kan du skate, stå på rulleskøyter, ha det gøy med sparkesykkelen eller BMX sykkelen i Nøstedhallen.

Førjulsrulling i Nøstedhallen

Kunstfaglig prosjektleder søkes til Krokstad sykehjem

Drammen kommune søker en kunstfaglig prosjektleder med inngående kjennskap til kunstfeltet, med erfaring fra kunstprosjekter i offentlige rom, og gjerne fra sykehjem og med eldre som brukergruppe.

Kunstfaglig prosjektleder søkes til Krokstad sykehjem

Bookingløsning for lokaler

Aktiv kommune er et nettsted for leie og utlån av kommunens lokaler, anlegg, uteområder og utstyr.  Målet med nettsiden er forenkling av utlån og en egen plattform som kan brukes på tvers av kommunens avdelinger. Innbyggerne får en enkel selvbetjeningsportal. Trinn 1 av en ny nettløsning vil bli lansert på slutten av 2021 og en videre utvidelse vil skje utover i 2022.

Bookingløsning for lokaler

Konsert med Rein Aleksander

Førjulskonsert med Rein Alexander og Petter Anthon Næss for beboere i institusjoner (omsorgsboliger) blir i Mjøndalen kirke onsdag 17. november kl.17.00. Drammen kommune fikk innvilget midler fra Helsedirektoratet, tiltakspakke for sårbare eldre, i den hensikt å kunne tilby beboere i institusjoner en utflukt. For institusjonene Bråta Helse- og aktivitetssenter, Solberglia Sykehjem og Spinnerisletta bofellesskap falt valget på å gi et tilbud om en konsert i Mjøndalen kirke og benytte innvilgede midler til å transportere beboere dit.

Konsert med Rein Aleksander

Ung Arrangør Drammen

Ung arrangør er et unikt og gratis tilbud for deg mellom 15-20 år fra Drammensområdet som ønsker å lære hvordan du kan lage ditt drømmearrangement sammen med andre unge. Her vil du lære mer om markedsføring, booking og planlegging fra de beste i bransjen, og få veiledning mens dere sammen planlegger og gjennomfører egne arrangementer. I tillegg blir det muligheter for studietur til ungdomsarrangementer i andre byer og til å jobbe på store festivaler i området.

Ung Arrangør Drammen

Globuskonferansen

Hvilken rolle spiller kultur, når det gjelder å føle tilhørighet til et sted? Hvordan er det å vokse opp mellom to kulturer? Hvorfor er folk med flerkulturell bakgrunn fortsatt underrepresentert i kulturbransjen? Hvordan er det å finne fram i norsk kulturbransje og byråkrati når man er ny i Norge?

Globuskonferansen