Knutepunkt Strømsø

Møteplassen på Knutepunkt Strømsø

Møteplassen består av innbyggertorg, møterom og kafé. Dette skal være en god arena for å møte andre innbyggere, representanter fra kommunen, låne PC eller bytte til deg en ny bok. Møteplassen er åpen for alle.

Innbyggertorg

Innbyggertorget er det stedet i ditt nærmiljø der du kan få veiledning i kommunale tjenester, også digitalt. Her kan du låne PC til å sende søknader, sende henvendelser til saksbehandlere eller booke møterom. PC kan også lånes gratis til annen bruk. På Innbyggertorget finner du informasjon om lokale lag og foreninger og annen aktivitet i bydelen. Det vil også bli holdt ulike kurs og informasjonsmøter. Følg vår Facebookside for oppdatert informasjon.

Utlån av møterom

I tilknytning til Innbyggertorget er det mulig for lokale lag og foreninger å låne møterom gratis. Disse kan bestilles via kommunens nye bookingsystem for lokaler, Aktiv kommune. Søk opp Knutepunkt Strømsø, velg ønsket møterom, og send oss en søknad.

Gymsalen

Gymsalen er nyoppusset og kan bookes gjennom bookingsystemet for lokaler.

Café Jasmin

I 1. etasje i A-bygget, i tilknytning til Innbyggertorg og møterom, finner du Café Jasmin. Kafeen drives av Jasmin kvinnenettverk, og er åpen i tidsrommet 09.00–16.00. På torsdager holdes det åpent til kl. 18.00.

Det er også mulig å bestille catering og take away. Send e-post, eller ring Nermina på tlf. 93 61 36 88, helst to dager før levering. Maten hentes på Knutepunkt Strømsø.

Program for eldre

  • kunst og kreativitet
  • arrangementer
  • samtaler og diskusjoner

Les mer om programmet 

Lekelyst

Lekelyst er en åpen møteplass for familier med barn i alderen 0-6 år som ikke går i barnehage. Vi holder til i gymsalen på Knutepunkt Strømsø tirsdager og fredager fra 10-14. Du passer ditt barn selv. Annie er pedagog og er tilstede og har planlagte aktiviteter innimellom. I tillegg spiser vi sammen. Hos oss får du en forsmak på hva barnehage kan være. Forskjellen er at du som forelder er sammen med barnet ditt disse timene. Du får møte andre foreldre og barn.

Du kommer og går når du vil. Det er ingen påmelding i forkant. Ta med mat og drikke til deg og barnet ditt.

Vil du vite mer kan du ta kontakt med Annie Birgitte Aass på e-post: annie.birgitte.aass@drammen.kommune.no

Strømsøhagen

Vårt grønne område rustes opp til å bli kommunedelens grønne lunge. Du kan låne pallekarmer for å dyrke grønnsaker og urter – send oss en e-post om du ønsker pallekarm. Her er også nyplantede frukttrær og bærbusker, samt en sykkelbane. Strømsøhagen er åpen for alle.

Vanning av planter i pallekarm
BILDE: Du kan låne pallekarmer for å dyrke grønnsaker og urter.

Andre tjenester på knutepunktet

Områdesatsing Strømsø 2030

Staten og Drammen kommune har inngått avtale om et langsiktig samarbeid fra 2020 til 2030 slik at beboerne skal få styrket sine levekår gjennom varig forbedring av tjenester og nærmiljøkvaliteter. Les mer om områdesatsningen.

Statsråd Nikolai Astrup og ordfører Monica Myrvold Berg signerer ny intensjonsavtale
BILDE: Statsråd Nikolai Astrup og ordfører Monica Myrvold Berg signerer ny intensjonsavtale om områdesatsing i Drammen kommune.

Nærutvalg

Nærutvalget skal bidra til å utvikle attraktive nærmiljø hvor særpreget ved den enkelte kommunedel tas vare på, og hvor lokale saker gjøres kjent for folkevalgte og kommunens sentrale ledelse.
Nærutvalget i kommunedelen består av tolv medlemmer; fire politikere og åtte innbyggere fra kommunedelen. Medlemmene møtes fire ganger i året.

Om Knutepunkt Strømsø

Knutepunkt Strømsø skal være en aktuell, aktiv og attraktiv møteplass. Her kan innbyggerne, lag og foreninger, kommunen og andre aktører møtes for felles innsats for lokalsamfunnet.

Gjennom tverrfaglig samarbeid skal knutepunktet gjøre det enkelt for innbyggerne å kontakte kommunen. Knutepunkt Strømsø er en pilot i utviklingen av knutepunktene, som betyr at vi prøver ut nye måter å utvikle kommunale tjenester på.

Åpningstider

Mandag–fredag kl. 10–14

Telefon

Innbyggertorg: 40 40 58 68

E-post

knutepunkt.stromso@drammen.kommune.no
Husk å ikke sende sensitiv informasjon på e-post.

Besøksadresse

Telthusgata 8
3044 Drammen