Ukraina

Aktueltsaker fra Drammen kommune om flyktningsituasjonen.

Gå til kommunes Ukraina-side

Drammen kommune donerer smittevernutstyr til Ukraina

Etter to år med pandemi har kommunen opparbeidet seg et stort lager med smittevernutstyr. Nå som behovet for slikt utstyr er blitt mindre, skal utstyret vi har til overs doneres til Ukraina.

247 flyktninger bosatt så langt

Drammen har lovet IMDi å ta imot 310 flyktninger i løpet av 2022. Så langt er 247 flyktninger bosatt i kommunen vår, mens ytterligere 43 har avtale med IMDi og Drammen kommune om bosetting i kommunen.

Sist endret:

Flyktet fra krigen – nå bosetter hun ukrainere

Allerede på dag én som ansatt i Drammen kommune var Nataliia Orlova med på å bosette tre ukrainske familier i Drammen. Kun en uke tidligere var det hun og hennes egen familie som ble bosatt i Drammen.

Sist endret:

Ordføreren inviterte til åpent hus

Ordfører Monica Myrvold Berg inviterte ukrainske flykninger og ukrainere som bor i Drammen til sammenkomst på biblioteket onsdag. Det ble en nyttig og fin sammenkomst for mange.

Sist endret:

Snart i mål med utleieboliger

Responsen har vært stor etter at ordfører og Monica Myrvold Berg gikk ut og etterspurte utleieboliger til flyktninger. Nå er man snart i mål, og registreringen av utleieboliger stenges inntil videre.

Kommunen sier ja til å bosette 310

Formannskapet i Drammen kommune vedtok i dag at kommunen sier ja til bosetting av inntil 310 flyktninger i 2022.  Det er ordfører Monica Myrvold Berg glad for.

Inviterer ukrainere til sammenkomst

Ordfører Monica Myrvold Berg inviterer ukrainske flyktninger og ukrainere som bor i Drammen til en uformell samling på biblioteket i Drammen førstkommende onsdag.

Sist endret:

Trenger boliger til både flyktninger og brannofrene på Fjell

Drammen kommune er bedt om å bosette 310 flyktninger hovedsaklig fra Ukraina. I tillegg står fortsatt mange ofre etter brannen på Fjell uten et sted å bo. Ordfører Monica Myrvold Berg oppfordrer drammensere til å melde fra om de har boliger til leie.

Bedt om å bosette 310 flyktninger

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har bedt Drammen kommune om å bosette 310 flyktninger. Nå skal kommunen vurdere forespørselen.