Ukraina

Aktueltsaker fra Drammen kommune om flyktningsituasjonen.

Gå til kommunes Ukraina-side

Flyktet fra krigen – nå bosetter hun ukrainere

Allerede på dag én som ansatt i Drammen kommune var Nataliia Orlova med på å bosette tre ukrainske familier i Drammen. Kun en uke tidligere var det hun og hennes egen familie som ble bosatt i Drammen.

Sist endret:

Ordføreren inviterte til åpent hus

Ordfører Monica Myrvold Berg inviterte ukrainske flykninger og ukrainere som bor i Drammen til sammenkomst på biblioteket onsdag. Det ble en nyttig og fin sammenkomst for mange.

Sist endret:

Snart i mål med utleieboliger

Responsen har vært stor etter at ordfører og Monica Myrvold Berg gikk ut og etterspurte utleieboliger til flyktninger. Nå er man snart i mål, og registreringen av utleieboliger stenges inntil videre.

Kommunen sier ja til å bosette 310

Formannskapet i Drammen kommune vedtok i dag at kommunen sier ja til bosetting av inntil 310 flyktninger i 2022.  Det er ordfører Monica Myrvold Berg glad for.

Inviterer ukrainere til sammenkomst

Ordfører Monica Myrvold Berg inviterer ukrainske flyktninger og ukrainere som bor i Drammen til en uformell samling på biblioteket i Drammen førstkommende onsdag.

Sist endret:

Trenger boliger til både flyktninger og brannofrene på Fjell

Drammen kommune er bedt om å bosette 310 flyktninger hovedsaklig fra Ukraina. I tillegg står fortsatt mange ofre etter brannen på Fjell uten et sted å bo. Ordfører Monica Myrvold Berg oppfordrer drammensere til å melde fra om de har boliger til leie.

Bedt om å bosette 310 flyktninger

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) har bedt Drammen kommune om å bosette 310 flyktninger. Nå skal kommunen vurdere forespørselen.

Kan bosette inntil 250 flyktninger i 2022

Som følge av krigen i Ukraina har Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) bedt kommunene kartlegge og vurdere bosettingskapasiteten. Rådmannen har nå gjort en foreløpig vurdering av kapasiteten og svart at Drammen kommune kan ha kapasitet til å bosette inntil 250 flyktninger i løpet av året.